|

'Fuat Avni' ABD'de görüntülendi

FETÖ'nün medya yapılanmasının önde gelen isimlerinden ve 'Fuat Avni' hesabının yöneticisi olduğu iddia edilen firari Aydoğan Vatandaş, ABD'nin New Jersey eyaletinde görüntülendi. AA muhabirinin soruları karşısında şaşkına dönen ve olay mahallinden hızla uzaklaşan Vatandaş, daha sonra polis çağırdı. Türkiye'ye yönelik karalama kampanyalarının öncüsü konumundaki Vatandaş’ın görüntülendiği Ant kitabevi, FETÖ’nün önde gelen mensuplarının buluşma mekanlarından biri durumunda.

Yeni Şafak
11:12 - 23/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:57 - 23/06/2018 Cumartesi
AA
Fuat Avni olduğu iddia edilen Aydoğan Vatandaş ABD'de görüntülendi.
Fuat Avni olduğu iddia edilen Aydoğan Vatandaş ABD'de görüntülendi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasının önde gelen isimlerinden ve "Fuat Avni" hesabının yöneticisi olduğu iddia edilen firari Aydoğan Vatandaş'ı ABD'nin New Jersey eyaletinde iki ayrı mekanda görüntüledi.

İlk olarak New Jersey eyaletinin Clifton semtinde bulunan FETÖ mensuplarının buluşma adreslerinden Ant kitabevi ve kafede (Ant BookstoreCafe) görüntülenen Vatandaş, ardından gittiği Hackensack semtindeki FETÖ örgütüne yakın isimler tarafından işletilen Kafe (Cafe) 46’ya gitti.


Şaşkınlık yaşadı

FETÖ'nün Amerika'daki kuruluşlarından Türk Kültür Merkezi'nin(TCC) New Jersey şubesi tarafından bu yıl Nevruz etkinliği de düzenlediği Cafe 46'nın iç kısmında öğle yemeğini yedikten sonra bahçe bölümüne çıkarak yanındaki kişiyle sohbet eden Vatandaş, AA ekibini karşısında görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

FETÖ firarisi olarak arandığı belirtilerek sorular sorulması üzerine şok yaşayan Vatandaş, oturduğu masadan kalkarak elindeki çay bardağı ve çantasıyla hızla kaçmaya çalıştı.


Panik halindeki tavırları dikkat çekti

15 Temmuz FETÖ darbe girişimiyle ilişkisi ve “Fuat Avni” hesabının yöneticisi olup olmadığı yönündeki sorular üzerine telaşlanan Vatandaş, hızla kafenin iç bölümüne doğru gitti. Soruları cevapsız bırakan ve kafeye girer girmez polis çağrılmasını isteyen Vatandaş'ın panik halindeki tavır ve hareketleri dikkat çekti.

Ant Kitabevi FETÖ’nün karargahı durumunda

Firari Aydoğan Vatandaş’ın ilk olarak uğradığı New Jersey eyaletine bağlı Clifton semtindeki Ant kitabevi ve kafesi FETÖ örgütüne mensup önde gelen isimlerin uğrak yeri konumunda.

Ağırlıklı olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüt mensubu yazarların kitaplarının satıldığı kitabevinin internet sitesinde FETÖ’nün ABD imamlığına getirildiği belirtilen Şerif Ali Tekalan başta olmak üzere bazı örgüt mensuplarının da görselleri yer alıyor.

Kitabevinin sosyal medya hesaplarında ise Enes Kanter, Hakan Şükür, Osman Özsoy, Adem Yavuz Aslan ve Abdullah Aymaz başta olmak üzere çok sayıda FETÖ’nün önde gelen üyesinin katıldığı etkinliklere ilişkin görseller yer alıyor.


"Fuat Avni" hesabının yöneticisi olduğu iddiası

Türkiye’de FETÖ’yle ilgili açılan bazı davalarda ismi geçen Vatandaş'ın, bir dönem FETÖ'nün yasa dışı dinleme faaliyetleri sonucunda elde ettiği birtakım bilgileri ve uydurma içerikleri "Fuat Avni" adlı hesaptan paylaşan yöneticilerden biri olduğu iddia edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan 314 sayfalık iddianamede, "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlamasıyla birçok FETÖ yöneticisinin ismi geçmişti. İddianamede Vatandaş'ın "Fuat Avni" hesabının yöneticisi olduğunun değerlendirildiği ifade edilmişti.

Sanık Oğuz Usluer'in 15 Temmuz Darbe girişiminin firari sanığı Adil Öksüz'ün kaçışına yardımcı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Erdal Şen adına kayıtlı telefon ile irtibatlı olduğu vurgulanan iddianamede, hem Usluer'in hem de eşinin ByLock kullanıcısı olduğu, Fuat Avni isimli Twitter hesabının kullanıcısı olduğu değerlendirilen ve ABD'de ikamet eden Aydoğan Vatandaş’la irtibatlı olduğu da belirtilmişti.


İki ayrı bilet alarak kaçmıştı

2016 yılında Bakırköy Başsavcıvekilliğine getirilen Okan Özsoy'un tamamladığı iddianamede ise Vatandaş'ın, deşifre olduğunu anladığında kripto FETÖ istihbaratçılarının yardımıyla teknik takipten kaçırılarak ve iki ayrı uçak bileti ile yanıltılma yapılarak Almanya üzerinden ABD'ye kaçtığı anlaşılmıştı.

"Fuat Avni" hesabını ilk kuran ve deşifre olan Said Sefa'dan sonra hesabı kullanan kişinin ABD'de yaşayan Aydoğan Vatandaş olduğunun öğrenilmesi üzerine, dönemin soruşturma savcısı Bakırköy Başsavcıvekili Okan Özsoy, terörist Vatandaş'ın bilgi sızdırılmadan yakalanması için hemen talimat vermişti.

İstihbarat Daire Başkanlığı'yla beraber yapılan teknik araştırma neticesinde hesabın gerçekten de Aydoğan Vatandaş tarafından kullanıldığı, zaman zaman Türkiye'ye gelip giden Vatandaş'ın burada da hesabı kullandığı belirtilmişti.

#Aydoğan Vatandaş
#Enes Kanter
#Hakan Şükür
#Osman Özsoy
#FETÖ
#ABD
6 yıl önce