|

Fuat Masum: Tüm halkımızı binayı boşaltmaya çağırıyoruz

Irak Cumhurbaşkanı Masum, Şii lider Mukteda es-Sadr yanlılarına, başkent Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'deki parlamento binasını boşaltmaları çağrısı yaptı.

Yeni Şafak
22:28 - 30/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:29 - 30/04/2016 Cumartesi
AA

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, "Tüm halkımızı özellikle de gösteri yapanları soğukkanlı olmaya, kanunlara uymaya, parlamento üyelerine, görevlilerine zarar vermemeye ve binayı boşaltmaya çağırıyoruz." ifadesini kullandı.



Masum, "Başbakan, meclis başkanı ve parti liderlerini bakanlıklarla ilgili gerekli düzenlemeler ile idari reformları yapmaya ve yolsuzlukla mücadele etmeye çağırıyoruz. Parti kota sistemini kaldırmak artık erteleme kabul etmez bir görev haline geldi" ifadesini kullandı. Masum, reformların yapılması için demokratik ve barışçıl ortamın sağlanması çağrısında bulundu.



AA muhabirine konuşan Bağdat İl Meclisine bağlı güvenlik komitesi üyesi Galib ez-Zamili ise Yeşil Bölge'de durumun kontrol altında olduğunu, göstericilerin binayı boşaltmasının hükümetin en kısa sürede kurulması ve siyasi kota sisteminin kaldırılmasına bağlı olduğunu kaydetti.



Zamili, teknokrat hükümetin kurulmasının geciktirilmemesi çağrısı yap


#Mukteda es-Sadr
#Şii
#Fuat Masum
8 yıl önce