|

Gabriel: Türkiye'ye daha hızlı gitmek lazımdı

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sonrası, Türkiye'ye destek için daha hızlı gidilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
21:27 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 18:30 - 28/08/2016 Pazar
AA
Sigmar Gabriel (solda)
Sigmar Gabriel (solda)

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı da olan Gabriel, Berlin'de yaptığı açıklamada, kanlı ve sonuçta başarışız olan darbe girişiminden sonra sadece doğrudan tehdit edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk yönetimin değil, muhalefetin ve Almanya'daki Türklerin de kendilerini "reddedilmiş" hissettiklerini belirterek, "Bunu Alman olarak anlamak zor" ifadesini kullandı.



Türkiye'ye duygusal desteği daha önce ve güçlü şekilde göstermeleri gerektiğini ifade eden Gabriel, "Daha hızlı gitmek gerekiyordu. Aynı gün veya ertesi gün" şeklinde konuştu.



'AB, Türkiye'yi alacak durumda
değil'


Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile yaptığı üyelik müzakerelerine de değinen Gabriel, AB'nin üyelik perspektifi konusunda Türkiye ile görüşmeleri sürdürmesini istedi.



"Elbette Türkiye, idam cezasını yeniden getirmesi durumunda müzakereler biter" diyen Gabriel, Türkiye'nin yarın tüm koşulları yerine getirmesi durumunda da AB'nin Türkiye'yi alacak durumda olmadığını ifade etti.



Gabriel, kendi siyasi hayatı boyunca Türkiye'yi AB üyesi olarak görmeyeceğini söyledi.






#Almanya Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel
#FETÖ
#türkiye
8 yıl önce