|

Gazze'de zeytin hasadı başladı

Filistinli çiftçi İyad, "Bu yıl mahsuller, geçen yıla oranla verimli değil" dedi.

Yeni Şafak
20:06 - 15/10/2017 Pazar
Güncelleme: 20:08 - 15/10/2017 Pazar
AA
Gazze'de zeytin hasadı
Gazze'de zeytin hasadı

Gazze'deki Filistinli çiftçiler bu yılın zeytin hasadını almaya başladı.

İsrail ablukası nedeniyle zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan Filistinliler, zeytin hasadını toplamak için sabahın erken saatlerinde arazilerine gitti.

Filistinli çiftçi Salam İyad (50), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vadi Gazze köyünde 14 dönüm zeytin arazisi olduğunu belirterek, "Bu yıl mahsuller, geçen yıla oranla verimli değil." dedi.

Zeytin hasat mevsiminin kendisi ve ailesi gibi abluka altında yaşayan çok sayıda Filistinli için önemli bir geçim kaynağı olduğuna dikkati çeken İyad, zeytinin bir kısmını olduğu gibi, geri kalanını da zeytinyağı yaparak sattıklarını söyledi.

Gazze'deki Tarım Bakanlığı Toprak ve Sulama Bölümü Genel Müdürü Nizar el-Vahidi de bu yıl zeytin üretiminin yaklaşık 30 bin ton olmasını umduklarını ancak bu miktarın 40 bin ton zeytin üretimine ihtiyacı bulunan Gazze sakinleri için yeterli gelmeyeceğini kaydetti.

Gazze'de pazar açığının giderilebilmesi için genellikle Batı Şeria'dan zeytin alınıyor.

İsrail, Filistin'de Ocak 2006'da yapılan ve Hamas'ın kazandığı seçimlerin ardından Gazze Şeridi'ne karadan, denizden ve havadan abluka uygulamaya başlamıştı.


#Filistinli çiftçiler
#Gazze
#zeytin
7 yıl önce