|

Gazzelilerden Filistin uzlaşısına destek

Gazze'de uzlaşı anlaşması sevinçle karşılandı. Ekim Gençlik Hareketi üyesi Neccar, Hamas ile Fetih arasındaki uzlaşıyı desteklediklerini ifade ederek, Filistinli grupları ve liderleri, bölünmenin izlerini silmek için tek yürek olmaya çağırdı.

Yeni Şafak
18:40 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 18:41 - 12/10/2017 Perşembe
AA
Gazzelilerden Filistin uzlaşısına destek
Gazzelilerden Filistin uzlaşısına destek

Gazze'de bir grup Filistinli, Hamas ile Fetih arasında varılan uzlaşı anlaşmasını kutladı.

Hamas'ın öğrenci kolları "İslam Bloku" ve "Ekim Uzlaşıya Destek Gençlik Hareketinin" çağrısıyla Gazze'deki Meçhul Asker Anıtı önünde toplanan bir grup , "Uzlaşı halkın talebi.", "Tek millet, tek vatan" yazılı pankartlar açtı.

Filistin ve Mısır bayrakları taşıyan gençler, uzlaşıya sevinç gösterileriyle destek verdi, gösteride tatlı ikramı da yapıldı.

İslam Bloku Sözcüsü Abdullatif ez-Zagra, yaptığı konuşmada, "Filistin halkını, hayır ve bereket getirmesini umduğumuz uzlaşı için tebrik etmek üzere burada toplandık." dedi.

Ekim Gençlik Hareketi üyesi Musenna en-Neccar da Hamas ile Fetih arasındaki uzlaşıyı desteklediklerini ifade ederek, Filistinli grupları ve liderleri, bölünmenin izlerini silmek için tek yürek olmaya çağırdı.

Neccar, "Bölünmeyle geçen 11 yılı konuşmak istemiyoruz. Bu acı yılları unutmak istiyoruz. Ablukayı kaldıracak ve sınır kapılarını açacak birlik hükümeti istiyoruz." ifadesini kullandı.

Mısır'ın başkenti Kahire'de devam eden müzakereler kapsamında, Hamas ve Fetih heyetlerinin Filistin’deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzaladığı bildirilmişti.

#Fetih
#Gazze
#Hamas
7 yıl önce