|

Gazze’ye kadın çıkarması

Gazze’ye uygulanan ablukayı delmek için oluşturulan Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun kadınlardan oluşan 4. filosu, Gazze’den önceki son durak olan İtalya’nın Messina kentinde yolculuğa hazırlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:52 - 25/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı ülkelerinden sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu'nun geçmiş girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez "kadınların gücüyle" aşmak için yola çıkardığı kadın aktivistlerden oluşan Zaytouna gemisi, sayıları 30'a ulaşan eylemciyle Gazze öncesi son durağı olan Sicilya adasındaki Messina kentine önceki gün ulaştı.



HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR


Filo, bu kentten doğrudan Gazze'ye olacak uzun ve büyük yolculuk öncesi hazırlıklarını yoğun ve disiplinli şekilde yürütüyor. Grup içindeki deneyimli aktivistler, sık sık düzenledikleri toplantılarla yeni katılanlara seyahat sırasında karşılaşabilecekleri durumlara ilişkin bilgi veriyor.



SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ


Yolculuğun üçüncü durağı Messina'daki aktivistler ve Messina Belediye Başkanı Renato Accorinti, "kadın gemisi" girişimine yönelik duygu ve düşüncelerini paylaştı. Gazze ve Filistin için duyarlılığıyla dikkati çeken, aslında ülkesi İsveç'te şarkıcı olan Ellen Huttu Hansson, son 2 yıldır kendi memleketinde yaşayan Filistinlilerin çabasını gördükten sonra bu soruna yakından ilgi duyduğunu belirterek, "Filistinli kadınların mücadelesi Batı medyasında çok yer almıyor. Buna karşı sesimizi yükseltmeliyiz ve onlar için mücadele etmeliyiz" dedi.



ABLUKA İNSANLIK DIŞI


Yolculuğun Korsika adasından Messina'ya olan ikinci etabına katılarak kadın filosuna destek veren ABD'li Lisa Gay Hamilton da "kadınlar gemisi"nin bir ayağına da olsa katılmaktan onur duyduğunu dile getirerek, "Bireysel olarak sosyal adalete, herkes için özgürlüğe inanan biriyim. Hepimiz temel düzeyde insan haklarına sahibiz. İsrail'in ablukası yasa dışı ve insanlık dışı. Filistin toplumunun benim kalbimde her zaman özel bir yeri oldu. Onlar korkunç bir durumda bulunuyor ve adeta açık cezaevi gibi. Dolayısıyla onlar için elimden ne geliyorsa yaparım ve o nedenle buradayım" ifadelerini kullandı.








#Gazze
#Özgürlük Filosu
8 yıl önce