|

Görülmemiş alçaklık

Esed yönetimi, kadim İslam şehri Halep'te görülmemiş bir ahlaksızlığa imza attı. Halep'in tarihi camilerindeki yıkık dökük minber ve mihraplar arasında mankenlere poz verdiren Esed rejiminin rezaleti İslam düşmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Yeni Şafak
08:14 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 08:22 - 15/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Halep'in camilerinde Esed'in mankenleri katalog çekimi gerçekleştirdi.
Halep'in camilerinde Esed'in mankenleri katalog çekimi gerçekleştirdi.

Esed yönetimi, kadim İslam şehri Halep'te görülmemiş bir alçaklığa imza attı. Esed, PKK ve İran destekli terör grupları ile Rusya tarafından işgal edilen Halep'in camilerinde Esed'in mankenleri katalog çekimi gerçekleştirdi. Başta tarihi Zekeriya Cami ve Osmanlı yadigarı Adliye Camii, ahlak dışı çekimlere alet edildi.

Ahlaksız çekimleri Yeni Şafak'a değerlendiren Halep Yerel Meclisi Başkanı Muhammed Fadili, "İşgal güçlü olsa bu kadar küstahlaşmaz. Bu manzara, Esed yönetiminin İslam'a ve Suriye halkının değerlerine bakış açısını ortaya koymakta." dedi. Adliye Camii ve Hz. Zekeriya adına inşa edilen Emevi döneminden kalma Zekeriya Camii içerisinde mihrap, minber başta olmak üzere caminin her köşesinde gayri ahlaki pozlar veren Esed'in mankenlerine çekim konusunda Şam yönetiminden öze izin çıktı. Binlerce Suriyeli mevcut manzarayı, "Tarihte görülmemiş rezalet", "Esed ve Baas rejiminin İslam düşmanlığı" şeklinde yorumladı.



#Halep
#Esed Rejimi
#Suriye
7 yıl önce