|

Gülen grubu ABD'de 'Yahudileri anlama semineri' düzenledi

ABD'de yaşayan Müslümanlar, "Paralel Devlet Yapılanması"na yakınlığıyla tanınan Yahudi kuruluşu Shalom Hartman Enstitüsünün finanse ettiğ MLI'nın Amerika'daki genç Müslüman liderlere "Yahudileri anlama" seminerleri vermesine tepki gösterdi.

Yeni Şafak
11:38 - 3/07/2015 Cuma
Güncelleme: 14:09 - 3/07/2015 Cuma
AA

ABD'de Müslüman gençlere "Yahudileri anlama" seminerleri veren Müslüman Liderlik İnisiyatifi (MLI), akademisyen ve yazarların tepkisini çekti.



Seminerlerin ardından İsrail'e götürüyorlar


"Paralel Devlet Yapılanması"na yakın olduğu ileri sürülen Yahudi kuruluşu Shalom Hartman Enstitüsünün finanse ettiği MLI programının tanıtımında, Kuzey Amerika'daki genç Müslüman liderlere, "Yahudilerin, Yahudilik ve İsrail'e nasıl baktıklarının" anlatılmasının hedeflendiği savunuluyor.



13 aylık periyotlarla düzenlenen programın katılımcıları, ABD'deki seminerlerin yanı sıra İsrail'e de ziyaret gerçekleştiriyor.



ABD'li Müslümanlardan imza kampanyası


Programın direktörleri ise Duke Üniversitesi öğretim üyelerinden Abdullah Antepli ve Yahudi Shalom Hartman Enstitüsü (SHI) uzmanlarından Yossi Klein Halevi. "Paralel Devlet Yapılanması"na yakınlılığıyla bilinen ve bu örgütün birçok toplantı ve konferansında sunum yapan Abdullah Antepli'ye ABD'li Müslümanlar tepki gösteriyor.



Müslüman akademisyen ve yazarlardan Leyla El-Haddad, Kamal Ebu Shamsieh, Zareena Grewal, Hatem Bazian ve Omid Safi, programın sonlandırılması için imza kampanyası başlattı.



"Bu program Filistinlilere ihanet ediyor"


Destek için "thepetitionsite.com" sitesine konulan metinde, Amerikalı Müslümanlar olarak imam Abdullah Antepli ile daha önce birlikte çalıştıklarını belirten akademisyen ve yazarlar, "Filistin halkına ihanet eden bu programın sona erdirilmesini istiyoruz" ifadesine yer verildi.



Söz konusu programın Amerikan Müslüman topluluklarını böldüğü ve Müslüman liderleri araç olarak kullandığı ifade edilen metinde, programın Filistin'e uygulanan baskılarla mücadele etmeyi değil bu zulmü gizlemeyi amaçladığı belirtildi.



MLI programının Gazze'de 500'den fazla çocuğun öldürülmesine sessiz kaldığı ve SHI Başkanı Haham Donniel Hartman'ın İsrail'in saldırısını mazur göstermeye çalıştığı kaydedilen yazıda, Abdullah Antepli'ye hitaben, "Abdullah, sen bize zarar veriyorsun. MLI, bir acı ve ihanet programıdır. Bu program İsrail propagandasının bir parçasıdır" görüşüne yer verildi.



#paralel örgüt
#SHI
#MLI
#seminer
9 yıl önce