|

Gümülcine'de Türklere tehdit mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'daki temasları sürüyor. Erdoğan'ın ziyareti öncesi Gümülcine ve İskeçe'de yaşayan Türklere tehdit mesajları bırakıldı.

Yeni Şafak
11:37 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 17:02 - 8/12/2017 Cuma
Diğer
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi çirkin provokasyon.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi çirkin provokasyon.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atina'daki temaslarının ardından bugün Türklerin yaşadığı Batı Trakya'yı ziyaret ediyor. Erdoğan, Gümülcine'ye geçecek ve cuma namazını Kırmahalle Camisi'nde kılacak. Ardından Chris-Eve Otel'de gerçekleştirilecek soydaşlarla buluşma etkinliğine katılacak.

Güvenlik önlemleri üst düzeyde

Yunan polisi, Gümülcine'de Erdoğan gelmeden köpeklerle bomba araması yaptı ve geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ziyaretin ilk gününde başkent Atina'da da sıkı önlemler dikkat çekmişti. 2 bin 800 polisin görev yaptığı Atina'da çatılara keskin nişancılar yerleştirilmiş, koku uzmanı köpeklerle arama yapılmıştı.

Kağıtlara tehdit mesajı yazdılar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan temasları kapsamında ziyaret edeceği, Türklerin yoğun yaşadığı Gümülcine ile İskeçe'de tehdit mesajları içeren kağıtlar Türklerin yaşadığı evlerin kapılarına bırakıldı, İskeçe’de ise bazı Türklerin evlerinin duvarlarına boyayla haç işaretleri çizildiği bildirildi.


İskeçe'nin seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete yaptığı açıklamada, İskeçe ve Gümülcine’de fanatik çevrelerin Türk azınlığı korkutma amaçlı provokatif eylemlerde bulunduğunu belirterek bunun azınlık toplumunda huzursuzluk yarattığını söyledi.

Erdoğan dün dile getirmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos ile görüşmesinde de Yunanistan'da yaşayan Türklere yapılan haksızlıklara değinerek şu sözleri söylemişti:


“Bir okulda, bir dernekte eğer Türk yazıyorsa bunu bile hazmedemiyorlar. Bunları bir defa aşmamız lazım."


#Recep Tayyip Erdoğan
#Yunanistan
#Gümülcine
6 yıl önce