|

'Günde 20 bin kişi ölür'

Eski ABD Generali, savaş çıkması halinde, nükleer silah kullanılmasa dahi, yalnızca Güney Kore'de günde 20 bin kişinin öleceğini söyledi.

Yeni Şafak
14:44 - 27/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:51 - 27/09/2017 Çarşamba
Diğer
Arşiv
Arşiv
ABD Hava Kuvvetleri’nde görev yapmış olan eski general Rob Givens,
Kore
’de savaş çıkması durumunda, Pentagon’un tahminlerine göre, yalnızca
Güney Kore
’de günde 20 bin kişinin öleceğini belirtti.

Milliyet'te yer alan habere göre, Güney Kore’de dört yıl boyunca çalışmış olan Givens, bu sayının nükleer silah kullanılması ihtimalini hesaba katmadığını da vurguladı.

Trump: Askeri seçenek
Kuzey Kore
için çok yıkıcı olur
İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile
Beyaz Saray
'da ortak basın toplantısı düzenleyen
ABD
Başkanı Donald Trump, "Kuzey Kore Dışişleri Bakanı sizin kendilerine savaş ilan ettiğinizi söyledi. Uluslararası hava sahasında uçan Amerikan uçaklarını vurmakla ya da hedef almakla tehdit etti, tepkiniz nedir?" sorusuna yanıt verdi:

"İkinci ama tercih edilmeyen seçenek için tamamıyla hazırlıklıyız. Bu seçeneği uygularsak, size şunu söyleyebilirim ki Kuzey Kore için çok yıkıcı olur. Bunun adı askeri seçenektir mecbur kalırsak uygularız. Bu da Kuzey Kore için yıkıcı olur."

Kuzey Kore lideri
Kim Jong Un
'un çok kötü davrandığını, asla söylenmemesi gereken sözler söylediğini ifade eden Trump, "Biz de bunlara karşılık veriyoruz. Bizim yaptıklarımız bir karşılık, durup dururken olan bir şey değil" diye konuştu. Kuzey Kore sorununun yıllar önce çözülmüş olması gereken bir sorun olarak değerlendiren Trump, "O zaman çok daha kolay çözülebilirdi. Geçmiş yönetimler, birçok yönetim bize enkaz bıraktı. Ama ben bu sorunu halledeceğim. Kuzey Kore ile ilgili ne olacağını göreceğiz" dedi.
Çin’den uyarı
Çin
Dışişleri Bakanlığı
Sözcüsü Lu Kang, dün
Pekin
'de düzenlediği günlük basın toplantısında, ABD ve Kuzey Koreli yetkililerden gelen "Kore Yarımadası'nda savaş çıkabileceği" yönündeki açıklamalara ilişkin, tarafların "savaşın bir çıkış yolu olmadığını anlamasını umduklarını" söylemişti. Sözcü Lu, "Kore Yarımadası'nda çıkacak bir savaşın kazananının olmayacağı"nın altını çizerek, tarafları barışçıl siyasi çözüme bağlı kalmaya davet etmişti.
#ABD
#Kuzey Kore
7 yıl önce