|

Güvenlik görevlisi kreşi ateşe verdi: 4 çocuk öldü

Brezilya'da güvenlik görevlisi, çalıştığı kreşteki çocuk ve öğretmenleri ateşe verdi. Saldırıda 4'ü çocuk, 1 öğretmen yaşamını yitirdi. Yangını çıkardıktan sonra kendini de ateşe veren güvenlik görevlisi, kaldırıldığı hastanede öldü.

Yeni Şafak
10:30 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 10:56 - 6/10/2017 Cuma
AA
Saldırı sonrası Janauba belediyesi, bölgede 7 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.
Saldırı sonrası Janauba belediyesi, bölgede 7 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde bir güvenlik görevlisinin, çalıştığı kreşe yanıcı maddeyle saldırı düzenlemesi sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi.

Yerel basındaki haberlere göre, Belo Horizonte kentine bağlı Janauba bölgesinde güvenlik görevlisi olarak görev yapan 50 yaşındaki Damiao Soares dos Santos, çalıştığı kreşteki çocuk ve öğretmenlerin üzerine alkol dökerek ateşe verdi.


Saldırgan hastanede öldü

Saldırıda 4 çocuk ve bir öğretmen yaşamını yitirdi, 25 kişi yaralandı. Yaralananlardan çoğunun 4 ila 5 yaşlarındaki çocuklar olduğu belirtildi.

Saldırının ardından kendisini de yakan Santos, kaldırıldığı hastanede öldü.

  • Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Yerel basındaki bazı haberlerde, Santos'un geçen ay sağlık nedenlerinden dolayı işten çıkarıldığı, sağlık raporunu kreşe getirdiğinde olayın yaşandığı ileri sürüldü.

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Janabua'da 4 çocuğun ölümüne neden olan trajedi için çok üzgünüm. Ailelere taziyelerimi iletiyorum. Bu çok çok üzücü bir kayıp olsa gerek." ifadelerine yer verdi.

Janauba belediyesi, bölgede 7 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

#Brezilya
#kreş
#saldırı
7 yıl önce