|

Hahn Büyükada ajanlarına sahip çıktı

Terör örgütleri PKK ve FETÖ'ye sahip çıkan Avrupa Birliği, son dönemde Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gerilimde de Almanya'dan yana tavır aldı. Büyükada'da yakalanan ajanlara sahip çıkan AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Hahn, Türkiye'yi mülteciler üzerinden de tehdit etti.

Yeni Şafak
12:16 - 23/07/2017 Pazar
Güncelleme: 12:25 - 23/07/2017 Pazar
Diğer
AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn
AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn

'Türkiye için AB rüya', 'müzakereler durdurulmalı' gibi sözleriyle sürekli gerilim siyaseti geliştiren AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Hahn bu kez de şaşırtmadı. Türkiye ile Almanya arasında Berlin'den yana tavır koyan AB komiseri, Büyükada ajanlarına destek çıktı.

Star'ın haberine göre, "Hepimizin Türkiye'ye karşı büyük sabır gösterdiğini düşünüyorum" diyen Hahn, darbeci ve PKK'lılara tek kelime etmedi. Genişlemeden Sorumlu Komiser, Türkiye'yi mülteciler üzerinden de tehdit ederek "2015'e göre daha da tedbirliyiz. Kapılar açılsa da eskisi gibi mülteci akını olmaz" dedi.

  • Soruşturmanın geçmişi
  • Hakimlik kararına istinaden 5 Temmuz'da Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğünce Büyükada'da gözaltına alınan ve aralarında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser'in de yer aldığı 2'si yabancı uyruklu 10 kişi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edilmiş, şüpheliler buradaki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılmıştı.
  • İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, Günal Kurşun, Özlem Dalkıran, Veli Acu, Ali Garavi ile Peter Steudtner'in ''terör örgütüne yardım ettiği'' gerekçesiyle tutuklanmasına, Nalan Erkem, Şeyhmus Özbekli, Nejat Taştan ve İlknur Üstün'ün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.
  • Karara itiraz eden savcılık, serbest kalan şüphelilerin tutuklanmasını talep etti. Savcılığın itirazı kabul eden nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, bu 4 şüpheli hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti.

#AB
#Türkiye
#Genişlemeden Sorumlu Komiser Hahn
7 yıl önce