|

Halk direnişi başlatacağız

Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi Başkan Yardımcısı Şeyh Rafi Ukla er-Raco, Arap nüfusun yaşadığı toprakları işgal eden terör örgüttü PYD/PKK’ya karşı halk direnişini başlatacaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2017 Salı
Güncelleme: 03:01 - 30/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​​Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi Başkan Yardımcısı Şeyh Rafi Ukla er-Raco
​​Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi Başkan Yardımcısı Şeyh Rafi Ukla er-Raco

Raco, örgütün, Arapların Suriye kimliğini silmek istediğine dikkati çekti. Raco, bazı görüşmeler yapmak için bulunduğu Ankara’da değerlendirmelerde bulundu.

YPG’YE DESTEĞİ KESİN

Raco, uluslararası toplumun PYD/PKK’ya verdiği desteğe değinerek, “Artık PYD, PKK, YPG’ye destek vermesinler. PYD ve PKK aynı DEAŞ gibi terör örgütleridir. DEAŞ, Sünni ve Arap aşiretleri öldürdü ve göçe zorladı. PYD, Suriye’de DEAŞ’tan daha fazla kişiyi öldürdü. PYD, Münbiç, Tel Abyad, Resülayn ve Suluk bölgelerinde Arap aşiretlerinin evlerini yıktı.” ifadelerini kullandı. Raco, aşiretler meclisinin kuruluş hedefine ilişkin bir soruya, “Dünyanın dört bir yanındaki evlatlarımızı bir araya getirmek istedik. Bunu başardık. Ülkemizi işgalcilerden kurtarmak için hazırlanıyoruz. PKK, PYD, YPG ve sözde onların asayiş güçleri, DEAŞ gibi işgalci güçlerdir.” yanıtını verdi. Raco, PYD/PKK’nın Rakka’ya girmesi halinde diğer Arap aşiretleriyle birlikte harekete geçeceklerinin altını çizdi.

DEAŞ, PKK VE ESED’E
KARŞI SAVAŞACAĞIZ

Suriye ve Irak’taki aşiretlerle temas halinde olduklarını ifade eden Raco, “DEAŞ ve PKK , PYD, YPG ve Esed rejimine karşı savaşmaya hazırız. Suriye topraklarının büyük kısmında biz bulunuyoruz. Onların yanında kim durursa dursun, onlara karşı sopa ile bile olsa savaşacağız. PYD’ye karşı halk direnişi başlatacağız. Örgüte karşı savaşacağız.” şeklinde konuştu.

#DEAŞ
#PKK
7 yıl önce