|

Harita kabul edilemez

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İsviçre'nin Cenevre kentindeki Kıbrıs müzakerelerinde Rum tarafının sunduğu haritanın kabul edilemez olduğunu belirterek, “Gerçekten kabul edilecek bir harita değil, bunu kabul edecek bir tek Kıbrıslı Türk de çıkmaz.” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:27 - 14/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, müzakerelerin son gününde de tarafların sunduğu haritalara değinen Akıncı, söyle konuştu: “Taraflar kendi hazırladıkları harita önerilerini sundular ve haritalar BM'ye teslim edildi ve kasaya kilitlendi. Bu noktada bir hususun altını çizmek istiyorum. Sayın Anastasiadis bizim sunduğumuz öneriyi kabul edilmez bulduğunu bir yazıyla BM Genel Sekreteri'ne duyurdu. Biz de Rumların sunduğu haritanın kabul edilmez olduğunu Genel Sekreter'e yazıyla ilettik”



ALTINA İMZA ATMAM


Dönüşümlü başkanlıkla ilgili maddenin anlaşma metninde mutlaka yerini alması gerektiğini, aksi taktirde imza atmayacağının altını çizen Akıncı, “Dönüşümlü başkanlıkla ilgili öteden beri söylüyorum, bu konu siyasal eşitlik anlamında olmazsa olmazımızdır. Bu, bir çözüm metninde mutlaka yerini alması gereken bir konudur. Eğer böyle bir husus anlaşma metninde yoksa ben bunu referandumda halkın onayına sunulacak metin olarak göremem ve böyle bir metnin altına da imzamı da atmam. Bu çok net ve açık olan bir konudur.” şeklinde konuştu.


#KKTC
#Mustafa Akıncı
#Kıbrıs müzakereleri
7 yıl önce