|

'Hayırcılar' sokağa döküldü

Yunanistan'da referanduma sayılı günler kala oy kullananları etkilemek isteyen "Hayır" oyu taraftarlarının gösterileri artarak devam ediyor. Bir grup 'hayırcı' Yunan Parlamentosu yakınındaki, başkentin en işlek yerlerinden Sintegma Meydanı'na çıkarak seçmeni etkilemeye çalıştı.

Yeni Şafak
15:18 - 3/07/2015 Cuma
Güncelleme: 12:27 - 3/07/2015 Cuma
AA

Yunanistan'da referandum günü yaklaştıkça, özellikle "Hayır" oyu taraftarlarının gösterileri artarak devam ediyor.



Bildiri dağıtmak için, Yunan Parlamentosu yakınındaki, başkentin en işlek yerlerinden Sintegma Meydanı'nı seçen "hayırcılar" pankart ve sloganlarla oy kullanacakları etkilemenin peşinde. Astığı "Hayır" pankartı önünde ve "evet" oylarının ülkeye bir katkısı olmayacağını anlatanlardan biri de Nakis Mandos.



Mandos, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağımlı bir Yunanistan istemediği için oyunu "hayır" olarak kullanacağını söyledi.



Yunan halkının memorandumlara çok sıkıldığını anlatan Mandos, "Yunanistan'ın sorunu farklı yollarla çözülebilir. Kreditörlere ve hatta AB'ye bağlı kalmadan bu sorun çözülebilir" dedi. Mandos, Avrupa'nın hiç bir zaman Yunanistan'a yardım etmediğini sadece sömürdüğünü ileri sürdü.



Bir de "boykotçular" var


Hayırcıların arasına karışmış, bir köşede vatandaşları sandık boykotuna davet eden grubun sözcüsü ise hükümetin halka bu denli sorumluluklar yüklemeye hakkının olmadığını belirtti.



Yunan halkının son yıllarda sürekli tehdit edildiğini öne süren sözcü, şunları söyledi:



"Hükümet 47 sayfalık bir teklif sundu bu şimdi üçüncü memorandum değil mi? Gizli tutsalar da adını başka bir şey koysalar da bunun diğer memorandumlardan farkı yok. Bizim çağrımız halkı bilinçlendirip sandığı boykot etmesini sağlamak. Tabii ki bu durum halkı pasifize etmez. Mücadele sadece sandıkta olmaz. Sokakta da olur, seslerini başka şekilde de duyurabilirler. Halkın omzuna bu kadar yük yüklenmez."



Yunanistan'da referandum 5 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek.



#Yunanistan
#referandum
#Hayır
#evet
9 yıl önce