|

Hezimete uğrayan Hillary'den ilk açıklama

Demokrat Partinin başkan adayı Hillary Clinton seçimle ilgili açıklama yaptı. Seçim sonuçlarına saygı duyacaklarını belirten Clinton, "Trump bizim başkanımız olacak" dedi.

Yeni Şafak
19:42 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:11 - 9/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

ABD Başkanlık seçimlerini rakibi Donald Trump'a karşı kaybeden Demokrat Parti'nin Başkan adayı Hillary Clinton seçim sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Clinton konuşmasına teşekkür ederek başlarken, kampanya ekibine ve destekçilerine üzgün olduğunu söyledi. Clinton, "Teşekkürler arkadaşlarım. Burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Trump'ı tebrik ettim. Ortak çalışmayı teklif ettim. Bu istediğimiz bir sonuç değildi" dedi.



Clinton destekçilerine hitap ederken, "Bu acı verici seçim sonucunu kabul etmek zorundayız. Seçim sonucunun hepinizi hayal kırıklığına uğrattığını biliyorum. Benim de canımı çok acıttı. Ve bu acı bir süre devam edecek. Ancak Donald Trump'ın da iyi bir başkan olacağına eminim" dedi.



Trump bizim başkanımız

Seçimlerden zaferle ayrılan Cumhuriyetçi Başkan adayı ve ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ı tebrik eden Clinton, "Donald Trump bizim başkanımız. Tüm Amerikalıların başkanı olacak. Trump ile çalışmaya hazırım. Ona ortak çalışmayı teklif ettim" dedi.



'Sonuçtan memnun değilim'

"Seçim kampanyamız geniş, kapsamlı bir kampanyaydı" diyen Clinton, "Üzgün hissettiğinizi biliyorum. Amerikalılar aynı şeyi hissediyor. Kampanyamıza katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum" dedi.



Barack Obama'ya ve eşine teşekkür eden Hillary Clinton, "Biz sizlere teşekkür ediyoruz. Güçlü ve kucaklayıcı liderliğiniz için. Ülkemiz Obama'lara gerçekten büyük bir şükran borçlu. Bu ülkeye yaptığınız hizmet unutulmayacaktır" " dedi. Obama bu ülkenin de dışına çıktı ve her zaman benim yanımda oldu diyen Clinton, daha iyi bir Amerika için çalıştıklarını savundu.



'İnanmayı bırakmayın'

Clinton, destekçilerine inandıklarınızdan vazgeçmeyin derken, kadınlara da özel teşekkürde bulundu. Clinton, "Kadınların desteği dışında hiçbir şey beni gururlu kılamazdı" dedi.



Konuşmasının sonunda "Bugün benim gerçekleştiremediğimi başka bir gün başka biri gerçekleştirecektir." diyen Clinton, "İnancımızı kaybetmeyelim. Hiçbir zaman inancınızı kaybetmeyin. Ülkeme çok teşekkür ediyorum. Sizin gibi bir ülkeyi temsil ettiğim için çok gururluyum" dedi.





Trump 88 yıl sonra bir ilki gerçekleştirecek Yeni Şafak okuru Trump'ın kazanacağını bildi Trump nasıl başkan oldu? Trump, FETÖ için ne yapacak: İlk ipucu verildi








#ABD
#Seçim
#Clinton
7 yıl önce