|

'Hiçbir Diyanet mensubu ajan değildir'

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş, "Türkiye'nin hiçbir din görevlisi yada DİTİP'in hiçbir mensubu ajan değildir. Avrupa'da yükselen yabancı düşmanlığna karşı Alman siyasetçilerin uyanık olması lazım" dedi.

Yeni Şafak
18:34 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:38 - 20/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Almanya'daki diyanet mensubu imamlar, ajanlıkla suçlanıyor.
Almanya'daki diyanet mensubu imamlar, ajanlıkla suçlanıyor.

Diyanet'in Almanya'daki DİTİB bünyesine atadığı çok sayıda imamın bu ülke savcıları tarafından ajanlıkla suçlanmasıyla ilgili hükümetten açıklama geldi.



Diyanet'e bağlı imamlara ajanlık suçlamalarını Suçlamaları eleştiren Kurtulmuş, "Ümit ediyoruz ki görüşmelerden sonra Alman makamları bu yanlış uygulamaları sonlandırır. Türkiye'nin hiçbir din görevlisi yada DİTİP'in hiçbir mensubu ajan değildir. Avrupa'da yükselen yabancı düşmanlığna karşı Alman siyasetçilerin uyanık olması lazım. Avrupa'da seçimin olması yabancı düşmanlığını, Türk düşmanlığını hem de genel olarak göçmen düşmanlığını arttırıyor" ifadelerini kullandı.



"Avrupa'da faşizm yükseliyor"


"Avrupa için en büyük tehlike artık rap rap ayak seslerini duyduğumuz yeni faşizmin yükseliş sesleridir. Faşizm dalgasının Avrupa'yı kuşatmaması için Avrupa'nın yabancılarla barış içerisinde yaşayabilmeyi sürdürmesi gerekiyor. Bunun için yurt dışındaki milyonlarca Türk vatandaşının varlığı garantidir."









#DİTİB
#Diyanet
7 yıl önce