|

Hollande Putin'le ne konuştu?

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Kremlin Sarayı'nda Putin ile bir toplantı gerçekleştirdi. Ortadoğu'da yaşananların ele alındığı görüşmenin ardından ortak bir basın açıklaması da yapıldı.

Yeni Şafak
00:46 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 22:48 - 26/11/2015 Perşembe
AA

Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Kremlin Sarayı'ndaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Birleşmiş Milletler çatısı altında geniş katılımlı terörle mücadele koalisyonu oluşturmak istediklerini ifade etti.



Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'de krizin aşılabilmesi için siyasi çözüm bulmak gerektiğine dikkat çekerek, “Esed, Suriye'nin geleceğinde rol oynayamaz” dedi.





Suriye'de terörle mücadele konusunda Fransa'nın Rusya ile işbirliği içerisinde çalışacağını belirten Hollande, bu ortak mücadelenin, Fransa'nın Ukrayna krizine siyasi çözüm bulma isteğine engel olmayacağını bildirdi.



Terörizmin gelir kaynaklarını da yok etmek gerektiğine dikkati çeken Hollande, terör örgütü DAEŞ'in öncelikle petrolden elde ettiği gelirlerin engellemesi gerektiğini söyledi.



Hollande, “DAEŞ'in petrol alt yapısının yok edilmesi gerekir. DAEŞ için petrol esas gelir kaynağıdır. Kim DAEŞ'ten petrol satın alıyorsa o teröristlere kontrol edilemeyecek miktarda para veriyor demektir. Biz teröristlere gelir sağlayan bu petrolü taşıyan konvoyları ve işleyenleri vuracağız” diye konuştu.



#hollande
#Putin
#görüşme
8 yıl önce