|

Hürriyet'in ByLock haberi FETÖ'ye can simidi oldu

FETÖ'nün haberleşme uygulamalarından ByLock'un patent sahibi olduğu iddia edilen kişinin Hürriyet'te yer alan açıklamaları uluslararası basında Türkiye aleyhine söyleme dönüştü. ABD'nin etkin yayın organlarından Huffingtonpost'ta yayınlanan makalede, Hürriyet'in haberine atıfta bulunularak “Türk gazetesi hükümetin uydurduğu ByLock senaryosunu çökertiyor” denildi. Türkiye'yi hedef alan ve darbecileri aklayan makaleyi ise FETÖ mensubu gazetecilerden Mahir Zeynelov kaleme aldı.

Yeni Şafak
12:38 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 14:15 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Hürriyet gazetesinin dün manşetten yayınladığı ByLock haberi, FETÖ tarafından uluslararası kamuoyunda Türkiye aleyhinde kampanyaya dönüştürüldü.



FETÖ'nün 15 Temmuz darbe sürecinde haberleşme ağı olarak kullandığı ve MİT tarafından deşifre edilen Bylock uygulamasının patent sahibi olan ABD vatandaşı David Keynes'in Hürriyet'te yer alan açıklamalarından yola çıkılarak ABD'nin en etkin haber sitesi Huffingtonpost'ta bir makale yayınlandı. FETÖ mensubu gazetecilerden Mahir Zeynelov'un kaleme aldığı “Türk gazetesi ByLock uygulamasıyla ilgili Türk hükümetinin iddialarının yanlış olduğunu gösterdi" başlıklı yazıda Türkiye'yi hedef alan ifadelere de yer verildi.



Huffingtonpost'ta yayınlanan makalede Hürriyet'in haberine atıfta bulunularak, “Röportaja ilk sayfasında yer veren Hürriyet gazetesi, farkında olmadan hükümetin aylardır kurduğu anlatıya zarar vermiş oldu. Kaynaklar, röportaj sebebiyle soğuk terler döken Ankara yetkililerinin, oluşan zararı frenlemek adına aralıksız şekilde televizyon ve gazetelerle telefonla görüş bildirdiğini söylüyor" denildi.







#Hürriyet Gazetesi
#ByLock
#FETÖ
#Mahir Zeynalov
7 yıl önce