|

İbadi ABD'li Orgeneral ile görüştü

Irak Başbakanı İbadi ve Orgeneral Austin, Irak güçlerinin DAEŞ'e yönelik operasyonu ve askeri yardımı görüştü. Görüşme ardından yapılan açıklamada, İbadi'nin, "Güvenlik güçlerimiz DAEŞ çetelerine karşı zafer elde ediyor. Uluslararası toplumun bu konuda daha büyük çapta yardımı, bu çetelerin püskürtülmesini hızlandırır" dediği bildirildi.

Yeni Şafak
17:20 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 14:23 - 28/07/2015 Salı
AA

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Lloyd Austin ile Bağdat'taki ofisinde bir araya geldi.



İbadi'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre görüşmede, Enbar'da DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlar, diğer bölgelerin kurtarılma hazırlığı, Iraklı güvenlik güçlerinin eğitimi ve silahlandırılması ile kurtarılan bölgelerdeki insani yardımlar konuları ele alındı.



Açıklamada, İbadi'nin, "Güvenlik güçlerimiz DAEŞ çetelerine karşı zafer elde ediyor. Uluslararası toplumun bu konuda daha büyük çapta yardımı, bu çetelerin püskürtülmesini hızlandırır" dediği belirtildi.



Öte yandan Orgeneral Austin, Irak güçlerinin Enbar'daki başarılarına işaret ederek, ülkesinin terörle mücadelesinde Irak ve İbadi başkanlığındaki Irak hükümetine destek vermeye devam edeceğini söyledi.

#Haydar el-İbadi
#CENTCOM
#Orgeneral Lloyd Austin
#Bağdat
#DAEŞ
#Enbar
9 yıl önce