|

İbrahim Kalın: Resmi araçlarımız rehin alınmış durumda

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hollanda ile yaşanan diplomatik skandal ile ilgili "Diplomatik dokunulmazlığı olan çalışanlarımız kuşatma altında bunu kaldırmaları gerekir. Resmi araçlarımız rehin alınmış durumda" dedi.

Yeni Şafak
02:41 - 12/03/2017 Pazar
Güncelleme: 02:43 - 12/03/2017 Pazar
AA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim, katıldığı televizyon programında Hollanda ile yaşanan krizi değerlendirdi.



İbrahim Kalın şunları söyledi:



"Sayın cumhurbaşkanımızın da ifade etttiği gibi Avrupa'nın geleceği bizi endişelendiriyor. Irkçı, faşist, azınlık karşıtı grupların etkin olduğu Avrupa'nın ana siyasetini belirlediği günlerde böyle bir karar alınması endişeleri haklı gösteriyor. Hiçbir diplomasi kuralıyla uyuşmadığı gibi demokratik hakların da ihlali anlamına geliyor."



"Diplomatik dokunulmazlığı olan çalışanlarımız kuşatma altında bunu kaldırmaları gerekir. Resmi araçlarımız rehin alınmış durumda. Vatandaşlarımıza karşı orada uygulanan şiddeti gördünüz. Bunun derhal sonlandırılması gerekiyor. Burada Bu hakikaten Avrupa'nın geleceği açısından endişe verici tabloyla karşı karşıyayız"



"En sert açıklamayı AB göstermeli"


  • "Hiçbir şekilde gerilimden yana değiller. Çeşitli vesilelerle Avrupalı siyasilerin beyanatlar verdiğini görüyoruz. Avrupalı bazı ülkeler referandum sonucunu etkilemeye yönelik hareket içerisindeler. Referandumun sonucunu millet verecek. Kampanyanın bir tarafında bulunanları engellemeye yönelik faaliyetlerinden vazgeçmeleri gerek. Eğer Avrupa ülkeleri demokratik standarlar konusunda samimiyse Hollanda'nın bu tutumuna tepki göstermeliler. En sert tepkiyi Avrupa Birliği göstermeli"
#Hollanda
#Rotterdam
#AB
7 yıl önce