|

'Son Karar İstikrar'

Seçim sürecinde Antalya'yı adım adım dolaşan AK Parti milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Antalyalı hemşehrilerimin 7 Haziran'da tercihini yine istikrar ve büyüyen Türkiye'den yana kullanıp, AK Parti'yi yeniden iktidara taşıyacağına yürekten inanıyorum. Onun için diyorum ki; 'Yeni Akdeniz Yolunda İlk Hedef Antalya, Son Karar İstikrar'" dedi.

Yeni Şafak
11:49 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 12:36 - 5/06/2015 Cuma
IHA

“Yeni Akdeniz Yolunda İlk Hedef Antalya, Son Karar İstikrar" sloganıyla yola çıkan ve 2 aylık sürede Antalya'yı adım adım dolaşan Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, sandığa gidecek Antalyalılara son mesajını istikrar ve istihdam üzerinden verdi. Elvan, “Bizim tek amacımız var, o da Antalya'ya hizmet. Antalya'da turizmi şaha kaldıracak, istihdamı artıracak, çiftçimizin yüzünü güldürecek, gençlerimize iyi bir gelecek sağlayacak projelerle geliyoruz. Bugüne kadar söz verdiklerimizi yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Ben Antalyalı hemşehrilerimin 7 Haziran'da tercihini yine istikrar ve büyüyen Türkiye'den yana kullanıp, AK Parti'yi yeniden iktidara taşıyacağına yürekten inanıyorum. Onun için diyorum ki; 'Yeni Akdeniz Yolunda İlk Hedef Antalya, Son Karar İstikrar'" dedi.



Antalyalıların taleplerinin ve sorunlarının takipçisi olacağını vurgulayan Lütfi Elvan, “Yaklaşık 2 aydır projelerimizi, Antalya için yapacaklarımızı anlatıyoruz. Hedeflerimizi, ziyaretlerimizi, projelerimizi sizlerle her türlü platformda paylaştık, sizleri bilgilendirdik. Talepleri aldık, sorunları tek tek dinledik. Bilmelisiniz ki internet sitemden ve sosyal medya üzerinden bana gönderdiğiniz mesajları da tek tek okuyup hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyorum. Her mecradan iyi dileklerini, taleplerini, sorunlarını ileten tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yine taleplerinizi lutfielvan.com internet sitemden ve sosyal medya hesaplarımdan bana iletebilirsiniz" diye konuştu.



İŞÇİ, EMEKLİ VE DAR GELİRLİYE MÜJDE


Turizm sektöründe emek veren binlerce kişinin kesintisiz 12 ay çalışmasının önünün açılması için öncelikli çalışma yürüttüklerini kaydeden Elvan, "Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığımız görüşmede konu masaya yatırıldı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorunun çözümü için çalışma başlattı. Diğer bir müjde de turizm çalışanlarını, emeklileri ve dar gelirlileri yakından ilgilendiriyor. Bu kişiler, TOKİ ile yürütülecek çalışma kapsamında 250 lira taksitle ev sahibi olacak. Ayrıca elektrik kullanımında seralardaki ticarethane uygulaması kaldırılacak ve tarımsal sulama fiyatları ne ise seralarda da o fiyat uygulanacak. Böylece çiftçilerin elektrik maliyetlerinde yüzde 15'e kadar bir ucuzlama sağlanacak. Seraların modernizasyonu için de '0' faizli kredi ve hibe destekleri uygulaması devreye girecek. Çiftçiler bu kredilerden yararlanarak seralarını modernize edip, günün koşullarına uygun hale getirecek. Seraların modernizasyonu daha az elektrik ve su tüketimi anlamına geliyor. Böylece çiftçinin cebinden çıkan para azalacak, karlılık artacak. Antalya'nın problemlerinden biri şehir içi trafik. Çözüme yönelik en önemli adım köprülü kavşaklardı. Lütfi Elvan'ın gelişi ile birlikte süreç hızlandı ve kısa bir süre içinde kavşaklardan üçü tamamlandı. 80 milyon liraya mal olan Hal Kavşağı, Aksu Kavşağı ve Altınova Kavşağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya ziyaretine vatandaşların hizmetine sunuldu" dedi.



HEDEF MARKA ŞEHİR


Antalya'nın önünü açacak, hem Türkiye hem de dünya ile bağlantısını en üst seviyeye çıkaracak projelere imza attıklarının altını çizen Elvan, Antalya'nın iki ayrı hattan hızlı trene kavuşacağını yineledi. Antalya-Alanya arasında otoban yapımı, Muratpaşa'da Altın Portakal Yat Limanı, Demre ve Lara'da kruvaziyer limanları, Antalya'nın batısına yılda 5 milyon yolcuyu ağırlayacak ve Antalya ekonomisine yılda 2 milyar lira katkı sağlayacak yeni havalimanı, dev bir lojistik merkez, Akıllı Kent Sistemi ile Antalya'nın çehresinin değişeceğini söyleyen Lütfi Elvan, "Batı Çevre Yolu'nun bir kısmı tamamlandı, geriye kalan kısım en kısa sürede bitirilecek. Alanya Çevre Yolu'nun yapımına bu yıl başlanacak. Dev projeler sayesinde Antalya ekonomisi de büyük bir canlanma yaşayacak. Özellikle hızlı trenler milyonlarca yerli ve yabancı turisti Antalya'ya çekecek. Hızlı trenlerle yılda 9 milyona yakın kişi taşınacak. İstanbul 4 buçuk saate, Ankara 3 saate inecek. Güzergah üzerindeki illerden günübirlik seyahatler artacak, Eskişehir ve Konya örneğinde olduğu gibi esnafın yüzü gülecek" ifadelerini kullandı.



İSTİHDAM ÖNCELİĞİ


Projelerin istihdama da büyük katkı sağlayacağını, işsizliğin azalacağını, hem yapım süreçlerinde hem de sonrasında binlerce kişinin iş sahibi olacağını kaydeden Elvan, sadece lojistik merkez, Batı Antalya Havalimanı, kruvaziyer limanları, hızlı tren ve karayolu inşaatlarında 15 bine yakın kişinin iş sahibi olacağını ve bu yatırımlar sonrası oluşacak yan sektörler de dikkate alındığında sayının kat kat artacağını sözlerine ekledi.

#AK Parti milletvekili adayı Lütfi Elvan
#Antalya
#seçim 2015
9 yıl önce