|

'İdlib harekatı ile terör engellenecek'

ÖSO güçlerinin dün akşam başlattığı İdlib operasyonu sonrası bölgede hareketlilik arttı. TVNET canlı yayınına katılan uzmanlar, İdlib'teki operasyonun Türkiye'nin bölgesel güvenliğine katkı yapacağını söyledi.

Yeni Şafak
14:28 - 7/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:23 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Güngör Yavuzaslan, İdlib operasyonunu yorumladı.
Güngör Yavuzaslan, İdlib operasyonunu yorumladı.

ÖSO tarafından operasyonun başlatıldığı İdlib'te hareketlilik devm ediyor. İdlib'te ilk önce ÖSO güçlerinin ilerleyeceği ve daha sonrasında TSK'nın barışı tesis etmek için bölgeye girmesi bekleniyor. İdlib operasyonunu TVNET canlı yayınında değerlendiren Güngör Yavuzaslan, esas hedefin bölgede istikrarın sağlanması olduğunu söyledi.

Bölgede Nusra ve diğer bazı terör örgütlerinin bulunduğunu söyleyen Yavuzaslan, Batılı ülkelerin bölgedeki karışıklığı derinleştirmek istediğini söyledi. Yavuzaslan, "Türkiye, İdlib'te küresel güvenlik için operasyon başlattı. Ama Batılı ülkeler sessiz. NATO müttefiklerimiz sessiz. Biz bu operasyonu Rusya ile yapıyoruz. Askerlerimiz operasyon yapıyor ancak müttefiklerimiz destek vermiyor" dedi.

Terör örgütlerinin Suriye'de şehirleri kontrol etmeye başladığını söyleyen Yavuzaslan, "Türkiye, çatışmasızlık bölgesinin yanında bir istikrar alanı da oluşturacak" ifadelerini kullandı.



TVNET canlı yayına katılan Yeni Şafak Gazetesi muhabiri Yılmaz Bilgen ise İdlib'teki operasyon ile ilgili olarak, "Beklnenen operasyon 48 saat içerisinde başlayacak" ifadelerini kullandı.

'İdlib belirleyici olacak'

Yavuzaslan, "Türkiye askeri gücünü kullanarak sonucu belli ediyor. Türkiye, sonucu belirleyici ülke olarak burada yer alacak. İdlib düğümü belirleyecek olan yer olacak. İdlib'in nüfusu 2 milyonu aştı. Bunlar Halep'ten Hama'dan, Humus'tan çatışmalardan kaçan insanlar. Türkiye burada yükselen terör ateşini durduracak. Bu durum Afrin'deki durumu da etkileyecek. Türkiye bunun üzerinden Afrin konusunda da hareket edebilecek. Türkiye burayı özel olarak seçti. TSK, daha çok yaşam merkezlerine gidecek. İlk etapta ÖSO girecek" dedi.

'Birçok muhalif grup Türkiye'nin yanında yer alacak'

Türkiye'nin hareketi ile birlikte birçok muhalif grup TSK'nın yanında yer alacak. ÖSO'dan sonra Türkiye'de bölgeye girecek. Çatışmasızlık bölgeleri oluşturulacak. Birliklerimiz burada önemli rol üstlenecek. Çok ihtimalli bir süreç olacak" ifadelerini kullandı.


#ABD
#Türkiye
#ÖSO
#Suriye
#Rusya
7 yıl önce