|

İdlib için düğmeye basıldı: Hedef kontrolü sağlamak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Afyon Kampında yaptığı açıklamada İdlib operasyonunun başladığını açıkladı. ÖSO güçleri tarafından başlatılan operasyon ile İdlib'de kontrol sağlanacak. Türkiye'nin de destek verdiği operasyon ile çatışmasızlık bölgesi olarak ilan edilen İdlib'de güvenliği sağlayacak ve terör gruplarının bölgede yuvalanmasına izin vermeyecek. Bu kapsamda Türkiye, bölgenin barış ve istikrarı için hareket edecek.

Yeni Şafak
11:37 - 7/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:24 - 7/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
ÖSO güçleri İdlib operasyonu için harekete geçti.
ÖSO güçleri İdlib operasyonu için harekete geçti.

Türkiye'nin uzun süreden bu yana hazırlıklarını sürdürdüğü İdlib operasyonu için ilk adım atıldı. TSK'nın öncülüğündeki Özgür Suriye Ordusu İdlib’e girdi.

Türkiye, Rusya ve İran'ın Astana'da sürdürdüğü görüşmelerin ardından ilan edilen çatışmasızlık bölgeleri arasında yer alan İdlib'te ÖSO ve TSK, bölgedeki güvenliği sağlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da bugün AK Parti'nin Afyon kampında yaptığı açıklamada, İdlib için düğmeye basıldığının mesajını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün İdlib'e ciddi bir harekat var ve bu devam edecek" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib operasyonu için, "Şu anda Özgür Suriye Ordusu yürütüyor, henüz askerimiz orada değil" dedi.


Türkiye, İdlib'in içinde yer alacak
  • Sınır bölgesine askeri sevkiyatını sürdüren TSK'nın yanı sıra ÖSO'ya bağlı güçler de İdlib'e doğru harekete geçti. Türkiye'nin İdlib'in içinde Rusya'nın ise İdlib'in dışında bulunacağı operasyon çerçevesinde bölgede kontrolün sağlanması hedefleniyor.
  • Türkiye’nin desteklediği ve Fırat Kalkanı bölgesindeki operasyona katılan Özgür Suriye Ordusu’na bağlı güçlerin de katıldığı operasyon ile İdlib'de kontrol sağlanacak. Bu kapsamda ÖSO güçlerinin Babı Selame üzerinden Türkiye'ye geçtiği buradan da Hatay üzerinden İdlib'e geçiş gerçekletirdiği ifade ediliyor.
Rusya dışarıda olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran gezisinden dönüşte, İdlib’deki çatışmasızlık bölgesi hakkında da açıklama yapmıştı.

Erdoğan, “Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye’deydi. Üçlü mekanizmayı nasıl çalıştıracağımızı görüştük. Bu konuda yol haritamız var. Çatışmasızlık bölgesinin sınırları konusunda, içeride ve dışarıda, görev paylaşımı yapıldı. Dışarıyı Rusya, içeriyi Türkiye güvence altına alacak. TSK, İdlib sınırları içinde, Rusya Silahlı Kuvvetleri sınırların dışında görev yapacak” demişti.



#İdlib
#Türkiye
#Suriye
#Rusya
7 yıl önce