|

İdlib Türkiye'yi kurtarıcı görüyor

ÖSO'nun kurucusu Albay Riyad el Esad, İdlib halkının kurtarıcı olarak gördüğü Türkiye’yi beklediğini söyledi. Türkiye’den en büyük beklentilerinin tüm grupları tek çatı altında toplayıp sivil idare kurulması olduğunu söyleyen Riyad el Esad, “Afrin’deki Kürt kardeşlerimiz PYD işgali altında. Onlar harekete geçtiği zaman biz de PYD’yi kuşatırız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 04:08 - 13/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
ÖSO’nun kurucusu Albay Riyad el Esad, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamalarda Rusya bombardımanı altındaki İdlib halkının kurtarıcı olarak Türkiye’yi gördüğünü söyledi.
ÖSO’nun kurucusu Albay Riyad el Esad, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamalarda Rusya bombardımanı altındaki İdlib halkının kurtarıcı olarak Türkiye’yi gördüğünü söyledi.

Fırat Kalkanı Harekâtı’ndan sonra yeniden Suriye’ye girmeye hazırlanan ve İdlib harekâtı için saatleri sayan Türk Silahlı Kuvvetleri son hazırlıklarını tamamladı. İdlib’e Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) girmesinin ardından TSK da gözlem ve keşif faaliyetlerini tamamlayarak mevzi hazırlama işlemine başladı.

İDLİB HALKI KURTARICI OLARAK GÖRDÜĞÜ TÜRKİYE'Yİ BEKLİYOR

ÖSO’nun kurucusu Albay Riyad el Esad, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamalarda Rusya bombardımanı altındaki İdlib halkının kurtarıcı olarak Türkiye’yi gördüğünü söyledi. İdlib’te bir çok grubun olduğunu söyleyen Riyad Esad, bu grupların Türkiye’ye zorluk çıkarmayacağını ve sivil bir idare kurulması halinde askeri varlıkların tek bir çatı altında toplanacağını belirtti. İran’ın PYD’ye destek verdiğini hatırlatan Riyad Esad, “İran bölgedeki fitne ateşini yakıp Türkiye’yi zor duruma düşürebilir” şeklinde konuştu.

SİVİLLERİ TÜRKİYE İLE BİRLİKTE KORURUZ

İdlib’teki rejim muhaliflerinin Türkiye’den büyük beklentileri olduğunu ifade eden Riyad Esad, “Halkın geneli Fırat Kalkanı Harekâtı’na katılan ÖSO gruplarının İdlib’e girmesini istemiyor. Onlar orada kalıp güvenliği sağlasınlar. Biz burada güçlüyüz. Fırat Kalkanı grupları bölgelerinde kalsın ve PYD’ye karşı savaşsınlar. İdlib’i biz korur Türkiye’ye her türlü desteği veririz. Türkiye İdlib’in bölgelere bölünmesine izin vermeyerek muhalif grupları tek çatı altında toplamalı. Gruplardaki askeri varlıkları birleştirip sivil idareye bağlı tek bir ordu oluşturmalı. Biz Türkiye’nin İdlib’te tek bir muhatabı olmasını istiyoruz. Kurulacak sivil idare ve ona bağlanacak askeri teşkilat ile PYD ve rejimle daha iyi mücadele ederiz” dedi.

AFRİN’DE PYD’Yİ KUŞATIRIZ

ÖSO’nun kurucusu Albay Riyad el Esad, tehdit olarak görülen Heyet Tahrir el Şam’ın sivil bir idare kurulduktan sonra kendisi fesh edeceğini söyledi. Yaptıkları görüşmelerde sivil idare kurulması sonrasında heyetin askeri varlığının sivil idareye devredileceğinin sözünü aldıklarını belirten Riyad Esad, “Sivil idare kurulduğu zaman Türkiye’nin eli çok güçlenecek. Afrin’deki PYD varlığı zayıflayacak ve tehdit olmaktan çıkacak. Çünkü İdlib’teki gruplar dağınıkken bile PYD idlb’e sızamadı” dedi.

KÜRT KARDEŞLERİMİZ PYD’Yİ İSTEMİYOR

Albay Riyad el Esad, “Gruplar birleşince PYD daha da güçsüz kalacak ve bölgeyi dolayısı ile Türkiye’yi tehdit edemeyecek. Afrin’de PYD işgalinde olan Kürt kardeşlerimiz PYD’yi istemiyor. Biz onlardan bir hareket bekliyoruz. Türkiye İdlib’te birliği oluşturduğu zaman, Afrin’deki Kürt kardeşlerimiz de harekete geçtiğinde Afrin’i kuşatacak ve kardeşlerimizi PYD işgalinden kurtaracağız” şeklinde konuştu.

#Türkiye
#İdlib
#ÖSO
#Albay Riyad el Esad
7 yıl önce