|

İHH'dan Arnavutluk'taki yetimlere para yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Arnavutluk'ta faaliyet gösteren Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) ile iş birliği yaparak ülkedeki bazı yetimlere kişi başı yaklaşık 233 avroluk yardımda bulundu.

Yeni Şafak
18:35 - 11/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:53 - 11/11/2017 Cumartesi
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Arnavutluk'ta, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve ülkede faaliyet gösteren Geleceğin Alternatif Vakfı (ALSAR) iş birliğiyle yetimlere para yardımında bulunuldu.

ALSAR Vakfı'nca başkent Tiran'daki spor salonunda düzenlenen etkinliğe yaklaşık 2 bin yetim ve yakınlarının yanı sıra İHH Başkan Yardımcısı Osman Atalay, İHH Yetim Birimi Başkanı Reşat Başer, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hamdi Arslan, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği ve Tiran Belediyesi temsilcileri katıldı.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Gül Sarıgül, yaptığı konuşmada, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkilerin mükemmel seviyede ilerlediğini belirterek, dostluk bağlarına dayanan bu ilişkilerin en önemli halkalarından birinin insani ve beşeri ilişkiler olduğunu söyledi.

Sarıgül, "Bize de Büyükelçilik olarak siyasi ilişkilerin, ekonomik ilişkilerin ilerlemesi için iki ülke arasındaki, halklar arasındaki ortaklıklar ve güzel bağlar çok ideal bir ortam sunmaktadır." diye konuştu.

İki ülke arasındaki ortak geleneklere de değinen Sarıgül, aile saygısı ve sıcaklığının bu iki ülkeyi birbirine bağlayan en önemli unsurlardan olduğunu vurguladı.

"Büyükelçiliğimiz tam destek veriyor"

Sarıgül, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliğinin halka hizmet eden bu tür sosyal projelere tam destek sağladığını kaydetti.

ALSAR Vakfı Başkanı Mehdi Gurra da yetimlere yönelik etkinliğin bu yıl onuncusunu düzenledikleri bilgisini vererek, yardım sundukları yetim sayısının gelecek yıl daha da artacağını anlattı.

Vakıflarının 2006 yılında kurulduğunu, yetimlere yönelik yardımlara 2008'de 35 yetimle başladıklarını belirten Gurra, şimdi ise hiçbir ayrım yapmadan yardım sundukları 3 bin 141 yetim bulunduğunu ifade etti.

Gelecek yıla kadar 3 bin 500 yetime yardım hedefi

Gurra, vakfın misyonunun yardıma ihtiyacı olanlara, doğru anda yardım sunabilmek olduğuna dikkati çekerek, "Vakfın yardım ettiği yetimler sıfır yaşından başlıyor ve üniversiteyi tamamlamalarına kadar devam ediyor. Bu yıl vakfımıza 141 yetim daha eklendi ve gelecek yıl bu sayı 3 bin 500'e çıkacak." şeklinde konuştu.

Arnavutluk'un tüm belediye ve idari birimlerin yetkililerine, bölgelerinde bulunan yetimlere yardım sunabilmek için vakfa başvurmaları çağrısında bulunan Gurra, tüm bağışçılara ve özellikle de İHH İnsani Yardım Vakfına yetimlere sundukları desteklerden dolayı teşekkür etti.

  • İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından her yetime yaklaşık 233 avroluk yardım yapıldı.
#Arnavutluk
#İHH
#ALSAR
6 yıl önce