|

İhvan: ABD Telaviv Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşırsa barış süreci biter

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Genel Sekreteri Zuneybat, Kudüs'ün işgal altında olduğunu belirterek, "Buranın işgali, ilkesel olarak bu dünyada yaşayan tüm Müslümanlara ve Araplara karşı apaçık bir saldırıdır. Büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması barış sürecinin son bulması demektir" uyarısında bulundu.

Yeni Şafak
18:51 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 00:47 - 6/12/2017 Çarşamba
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Genel Sekreteri Abdulmecid Zuneybat, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma yönünde bir karar almasının "barış sürecinin sonu" anlamına geleceğini söyledi.

Zuneybat yaptığı açıklamada, "ABD, büyükelçiliğini taşısa da taşımasa da Kudüs işgal altındadır. Buranın işgali ilkesel olarak bu dünyada yaşayan tüm Müslümanlara ve Araplara karşı apaçık bir saldırıdır." dedi.

Washington yönetiminin başından beri tüm Müslümanlara karşı "düşmanca" bir tutum takındığını ve yalnızca büyükelçilik konusunda değil tüm alanlarda "gaspçı" İsrail yönetimini desteklediğini belirten Zuneybat, "ABD, İsrail'i memnun etmek için İslam ülkelerindeki çıkarlarını feda ediyor." diye konuştu.

ABD'nin böyle bir adım atmaktan uzak durması gerektiğini söyleyen Zuneybat, "Müslüman olsun olmasın bu adımın tüm toplumlarda büyük bir karşılığı olacaktır." uyarısında bulundu.

"Barış sürecinin son bulması demektir"

Zuneybat ayrıca, "Büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması barış sürecinin son bulması demektir." ifadesini kullandı.

Tüm Müslümanların karara karşı tepkilerini ortaya koymalarını isteyen Zuneybat, İslam dünyasındaki liderlere de Kudüs'e arka çıkmaları çağrısında bulundu.

ABD medyasında yer alan haberlerde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek 1995 tarihli Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e Taşınmasına İlişkin Yasa'yı daha fazla bekletmeyip Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karar vereceği iddia edilmişti.

#ABD
#Kudüs
#İhvan
#Telaviv
#Büüykelçilik
6 yıl önce