|

IKBY'den ABD'ye: Erbil güvenli

IKBY Hükümeti Sözcüsü Dizayi, ABD'nin Erbil Konsolosluğunun, vatandaşlarını toplu yerlerde bulunmama konusundaki uyarısı üzerine Erbil'in güvenli olduğunu belirtti

Yeni Şafak
21:24 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 19:18 - 31/07/2015 Cuma
AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Amerika Birleşik devletler (ABD) Konsolosluğunun, vatandaşlarını toplu yerlerde bulunmama konusunda yaptığı uyarı üzerine yaptığı açıklamada, Erbil'in güvenli olduğunu bildirdi.



Dizayi, hükümetin resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği ve Erbil Konsolosluğuyla irtibata geçerek konuya ilişkin bilgi aldıklarını belirterek, "ABD'li yetkililer, bu tür uyarıları zaman zaman yaptıklarını ve bunun rutin bir gelişme olduğunu ifade etti. ABD'nin Büyükelçilikler ve Konsolosluklar aracılığıyla vatandaşlarını olabilecek gelişmeler hakkında bilgilendirildiğini dile getirdiler" ifadelerini kullandı.



Erbil'in güvenli olduğunu ve hiçkimsenin endişe etmemesini isteyen Dizayi, "Kürdistan bölgesi halkının içi rahat olsun. Hiçbir güvenlik tehdidi yoktur. Polis ve asayiş birimleri Erbil ve Kürdistan bölgesinin huzuru ve istikrarı için görevlerinin başındadır" dedi.



ABD'nin uyarısının da kendi vatandaşlarına yönelik olduğunu ve sadece iki gün için geçerli olduğunu aktaran Dizayi, ABD'nin bu tür bilgilendirmeleri zaman zaman Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla dünyanın her tarafında yaptığını hatırlattı.

#IKBY
#Erbil
#Irak
#ABD
#Sefin Dizayi
9 yıl önce