|

İki dakikada düştü

Endonezya’da bir askeri uçak havalandıktan iki dakika sonra şehir merkezindeki binalara çarparak bir otelin üstüne düştü. 116 kişinin hayatını kaybettiği kazanın nedeni araştırılıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 03:31 - 1/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Endonezya Hava Kuvvetleri'ne ait bir nakliye uçağının Kuzey Sumatra eyaletinin başkenti Medan'da şehir merkezine düşmesi sonucu 116 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, C-130 Herkül tipi askeri nakliye uçağının Medan'daki Soewondo Hava Kuvvetleri Üssü'nden hareket ettikten kısa süre sonra yaşanan teknik bir arıza sebebiyle geri dönmeye çalışırken şehir merkezindeki bir otelin üstüne düştüğünü belirtti. Mürettebat ve yolcularla birlikte uçağın düştüğü yerde bulunan 3 kişi hayatını kaybetti.



BİNALARA ÇARPTI


Endonezya Arama-Kurtarma Ajansı Başkanı Henry Bambang Soelistyo yaptığı açıklamada, uçağın düşme nedenini henüz bilemediklerini söylerken, “ Kurtarma ekibindeki arkadaşlarımız enkaz yerinde titizlikle çalışmalara devam ediyor” dedi. Ordu sözcüsü Fuad Basya yaptığı açıklamada uçağın havalandıktan iki dakika sonra düştüğünü söyledi. Uçağın düşerken şehir merkezindeki binalara da çarptığı kaydedildi.





10 yılda ikinci uçak kazası


Medan'da 2005 yılında da bir uçak kazası yaşanmış, Mandala Hava yollarına ait Boeing 737-220 tipi bir uçak havalandıktan kısa bir süre sonra şehir içinde kalabalığın içine düşerek 30'u uçağın düştüğü yerde olmak üzere 143 kişinin ölümüne sebep olmuştu.


#Endonezya Hava Kuvvetleri
#uçak kazası
#Henry Bambang Soelistyo
9 yıl önce