|

İki yüzlü AB'den yanlı karar

Türkiye’de PKK’ya karşı alınan tedbirler ve kararlı duruşu demokrasiye aykırı bulan AB, Katalonya liderlerine karşı çıkarılan tutuklama ve hapis kararları karşısında adeta dilini yuttu.

Yeni Şafak
11:42 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:28 - 4/11/2017 Cumartesi
Diğer
Katalonya Parlamentosu İspanya'dan bağımsızlık ilan etmişti.
Katalonya Parlamentosu İspanya'dan bağımsızlık ilan etmişti.

Katalonya’nın bağımsızlık ilanının ardından İspanya Ulusal Mahkemesi, özerk yönetimin eski lideri Carles Puigdemont ile 4 bakan hakkında "İsyan ve ayaklanmaya teşvik” gibi suçlardan yakalama kararı çıkarıp 8 bakanı tutukladı.

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ve FETÖ üzerinden Türkiye’ye ‘Demokrasi’ dersi vermeye kalkan AB ise, Avrupa’nın göbeğindeki tutuklamalara sesini çıkaramadı.

Meşrulaştırma çabası

Türkiye’nin de onaylamadığını açıkladığı Katalonya’nın bağımsızlık ilanı sonrası susan AB, PKK ile bağlantıları nedeniyle tutuklanan HDP’li Milletvekillerine destek vermiş, terör örgütüne adeta kalkan olmuştu.

  • İspanya, Belçika’da bulunan Puigdemont ile 4 bakan hakkında Avrupa’da tutuklama kararı çıkarılmasını isterken eski Katalonya Başkan Yardımcısı Vekili Oriol Junqueras, İçişleri Bakanı Joaquim Forn, Dışişleri Bakanı Raul Romeva ve Adalet Bakanı Carles Mundo’nun da aralarında bulunduğu 8 bakanı tutukladı.
Peş peşe küstah açıklamalar

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, HDP’ye mensup bazı milletvekillerinin gözaltına alınmaları ile Türkiye’nin “çizgiyi aştığını” söylemiş, AB-Türkiye müzakerelerini derhal askıya alması çağrısı yapmıştı. AB Komisyonu Sözcülüğü, Demirtaş ve Yüksekdağ ile 3 HDP’li milletvekili hakkında alınan tedbirlerin, dokunulmazlıkların

kaldırılması ardından dile getirilen endişeleri daha da artırdığını belirtmişti. AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin sözcüsü ise, HDP Eş Genel başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş ve HDP Meclis Grubu eski Başkan Vekili İdris Baluken hakkında alınan kararların “endişe verici” olduğunu söylemişti.

#Avrupa Parlamentosu
#İspanya
#PKK
#FETÖ
6 yıl önce