|

İki yüzlü 'YPG' yorumu

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan YPG arması taşıyan ABD'li askerlerin fotoğrafı Türkiye'nin tepkisini çekti. Türkiye'nin uyarılarına rağmen PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile iş birliğini sürdüren ABD'yi savunan batı "Türkiye'nin bu ittifakla çileden çıktığını" söyleyerek terör ortaklığına arka çıktı.

Yeni Şafak
09:56 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 10:34 - 31/05/2016 Salı
Yeni Şafak
ABD özel kuvvetlerden askerler PKK'nın Suriye kolu YPG'lilerle birlikte Rakka saldırısının ön saflarında görüntülenmişti.
ABD özel kuvvetlerden askerler PKK'nın Suriye kolu YPG'lilerle birlikte Rakka saldırısının ön saflarında görüntülenmişti.

Geçtiğimiz hafta, PYD'nin askeri kolu YPG'nin armasını taşıyan ABD askerlerinin fotoğrafları yayınlandı. ABD'nin PYD ve YPG'ye verdiği destek biliniyordu ancak yine de somut bir şekilde dünya kamuoyuna yansıması ve ABD askerlerinin YPG armalı şovu Türkiye'nin tepkisini çekti.



Olayın ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'ye tavsiyemiz, "Tavsiyemiz Suriye'nin diğer bölgelerinde DAEŞ'in, El-Nusra'nın, El-Kaide'nin armasını taksınlar" ifadelerini kullanmıştı.



"Türkiye çileden çıkmış!"


Türkiye'ye rağmen PYD ile iş birliğini sürdüren ABD'ye sonuna kadar destek sağlayan batı medyası, her zaman olduğu gibi yine terör ittifakındaki safını belli etti. İngiliz Times gazetesi, bu ittifakın "Türkiye'yi çileden çıkardığını" iddia etti. Bu iddia ile yetinmeyen gazete, Türkiye'nin Suriye'deki politikasının "başına buyruk" olduğunu söyleyecek kadar da ileri gitti.



Gazetede yer alan bir diğer yorum ise, Türkiye'nin, ABD'ye PYD konusunda karşı çıkmasının, DAEŞ'le mücadele konusunda engel oluştuğunu öne sürdü. Türkiye'nin, aylardır DAEŞ mevzilerini bombalamasına ve örgüte ağır kayıplar verdirmesine rağmen bu ifadelerin kullanılması oldukça manidar.































#PYD
#YPG
#Türkiye
8 yıl önce