|

'İlk bomba düşene kadar diplomasi ile çözmeye çalışacağız'

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Kuzey Kore krizinin çözümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Trump'In diplomatik çabaların gereksiz olmadığına inandığını söyleyen Tillerson, "İlk bombalar düşene kadar Kuzey Kore krizini diplomatik yollarla çözmeye çalışacağız" dedi.

Yeni Şafak
17:22 - 15/10/2017 Pazar
Güncelleme: 17:25 - 15/10/2017 Pazar
Diğer
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson "İlk bombalar düşene kadar Kuzey Kore krizini diplomatik yollarla çözmeye çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Tillerson açıklamasında ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore ile yaşanan krizde diplomatik çabaların gereksiz olduğunu düşünmediğini söyledi.

Trump Twitter'dan "Enerjini sakla Rex, yapılması gerekeni yapacağız" demiş, Kuzey Kore ile yürütlen diplomatik çabaların gereksiz olduğunu ifade etmişti.

Tillerson'un bu konuda Trump'ın aksine açıklama yapması ise ABD'nin karar alıcı mekanizmasında bir 'fikir birliğinin' bulunmadığını gösteriyor.

Kuzey Kore'nin son zamanlarda sıklığını artırdığı nükleer denemelerine yönelik olarak ABD'nin askeri müdahale tehdidi yöneltmesi bölgedeki tansiyonun artmasına yol açıyor.

#ABD
#Rex Tillerson
#Kuzey Kore
7 yıl önce