|

İlk Meclis Kutlu Doğum’la başladı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Peygamberimizin doğduğu günün, milletin yeniden doğuşunu temsil ettiğini belirterek, “Bunun içindir ki Milli Mücadele’nin sonunda açılan Meclis, Kutlu Doğum Haftası'nın ilk cumasına denk getirilerek bütün yurtta, Buhari şeriflerle, Mevlidi şeriflerle açıldı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:37 - 11/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ATO Congresium'da düzenlediği ve bu yılki temasını “Hz. Peygamber, Tevhit ve Vahdet” olarak belirlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış programına katıldı. Konuşmasına Allah'a şükür ve Hazreti Peygamber'i saygı ve tazim ile yad ederek başlayan Görmez, “Bugün İslam dünyasını kuşatan en büyük sorun, tevhidin bütün kainatı, bütün insanlığı, kültürü, sanatı, medeniyeti yorumlayan bir ilkeden çıkarılıp, Müslüman'ın başkasını tekfir eden bir ideolojiye dönüşmesidir” ifadelerini kullandı.



DÜŞMANLARI BİLE 'EMİN' DERDİ

“Tevhit ve vahdet olmadan medeniyetin inşası mümkün olmaz” diyen Görmez, tevhidin zamanla mekanın, insanla kainatın, tarihle toplumun hakikatinin birer parçası olduğunu dile getirdi. Görmez, Peygamberimiz'in doğduğu günün, milletin yeniden doğuşunu temsil ettiğini belirterek, “Bunun içindir ki Milli Mücadele'nin sonunda açılan Meclis Kutlu Doğum Haftasının ilk cumasına denk getirilerek bütün yurtta hatimlerle, Buhari Şeriflerle, Mevlidi Şeriflerle açıldı” dedi. Hazreti Muhammed'e en azılı düşmanlarının bile “Emin” dediğini hatırlatan Görmez, “Kutlu doğumunun ikliminde eman bölgelerini, selam bölgelerini yeniden tesis etmelerini yüce Rabbimiz nasip ve müyesser eylesin.” duasında bulundu.



KUTLU DOĞUM ALTERNATİF DEĞİLDİR

Millette var olan bu “sevgiyi” Diyanet İşleri Başkanlığı'nın “bilgiye”, “anma” toplantılarını “anlama” toplantılarına dönüştürmek için 1989 yılında Kutlu Doğum haftalarını başlattığını ifade eden Görmez, “Kutlu Doğum Haftası Mevlid-i Nebi'nin alternatifi değildir. Kutlu Doğum Haftası dini ve tabudi bir gün, gece ve hafta değildir, ilmi, fikri bir haftadır” diyerek bu ayrımı altını çizdi.







Peygamber sevgisi salona sığmadı

Fransa'nın Strazburg kentinde görkemli bir kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Strazburg Başkonsolosu Özgür Çınar, Fransa İslam Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmet Oğraş ve Fransa Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) temsilcilerinin de hazır bulunduğu etkinliğe Avrupa'nın farklı kentlerinden gelen binlerce gurbetçi katıldı. Salonu hınca hınç dolduran gurbetçilere seslenen Görmez, terör olaylarına dikkat çekti. Görmez,"Hepimiz biliyoruz ki Paris'i, Brüksel'i, Ankara'yı, İstanbul'u kana bulayanların yaptıkları işlerin İslamla, merhamet peygamberi Muhammed ve onun yeryüzüne getirdiği kerim kitapla asla ilişkisi yoktur" dedi.


#Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez
#Strazburg
#Fransa
8 yıl önce