|

İngiltere'de 'çocuk göçmenlere diş kontrolü' tartışması

Fransa'da bulunan Calais'te bulunan göçmen kampının yıkılmasından sonra İngiltere'ye gönderilmesine karar verieln çocuk göçmenlerle ilgili İngiltere'de büyük bir tartışma başladı. İngiliz vekil Davies, çocuk göçmenlerin diş kontrolünden geçirilmesini isterken, diş hekimleri bu talebin ahlaki olmayacağını ifade etti.

Yeni Şafak
08:24 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:39 - 20/10/2016 Perşembe
DHA
ARŞİV- İngiltere'de çocuk mültecilerin diş kontrolünde geçirilmesi tartışılıyor.
ARŞİV- İngiltere'de çocuk mültecilerin diş kontrolünde geçirilmesi tartışılıyor.

Fransa'da bulunan liman kenti Calais'teki çocuk göçmenlerin İngiltere'ye getirilmesi sırasında göçmenlerin gerçek yaşının tespiti için diş muayenesi yapılması talebi, İngiltere'de büyük tartışmalara neden oldu



Fransa'yı İngiltere'ye bağlayan Manş Denizi kıyısındaki Calais kentinde kaçak yollarla Avrupa'ya gelen göçmenlerin konakladığı göçmen kampının yıkılması kararından sonra, kampta kalan çocukların bir kısmının İngiltere'ye getirilmesine karar verildi. İngiltere'ye girişte göçmenlere yapılan sağlık kontrolleri sırasında çocuk göçmenlerin gerçek yaşlarının tespit edilmesi için Muhafazakar Parti milletvekili David Davies, diş muayenesi yapılmasını talep etti. Ancak bu talep diş hekimleri tarafından ahlaki bulunmazken, İçişleri Bakanlığı da böyle bir uygulamanın yapılmayacağını ancak göçmenlerin İngiltere'ye geldikten sonra daha farklı kontrollerden geçirileceğini açıkladı.



Muhafazakar Parti milletvekili David Davies, İngiltere'nin misafirperverliğinin suiistimal edilmemesi adına, yaş tespiti için X-ray kemik ve diş kontrolü yapılması gerektiğini söylemişti. Hükumet ise kamuoyunun söz konusu kontrole tepki göstermesi üzerine çocuk göçmenlerin böyle bir diş kontrolünden geçirilmeyeceğini vurguladı.



BBC'nin haberine göre bu hafta 39 çocuk İngiltere'ye getirildi. İngiltere'ye giriş yapan çocukların aileleri veya yakınlarının yanına gönderileceği açıklandı

#İngiltere
#Göçmenler
#Çocuk
#Fransa
7 yıl önce