|

İngiltere’de ‘devlet terörü’

İngiltere’nin Newcastle kentinde bir araç, bayramlaşan insanları ezdi. Saldırıda 3’ü çocuk 6 kişi hastaneye kaldırıldı. 42 yaşındaki kadın sürücü gözaltına alındı. İngiliz polisi soruşturmayı henüz tamamlamadan bu saldırının terörle bağlantılı olmadığını ilan etti. İngiltere’de Müslümanlara karşı nefret suçları son iki ayda 5 kat artt.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:17 - 26/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İngiltere’de ‘devlet terörü’
İngiltere’de ‘devlet terörü’

İngiltere’de geçtiğimiz hafta teravih namazı çıkışı Müslüman yayaların ezildiği terör saldırısının yankıları sürerken dün ülkenin kuzeydoğusundaki Newcastle kentinde bir araç bayramlaşan Müslümanları ezdi. Saldırıda 3’ü çocuk 6 kişi yaralandı. Yerel saatle 09.14’te Westgate Sports Centre’daki bayramlaşma töreninde yaşanan olay sırasında alanda yüzlerce kişi bulunuyordu. Yaralananlar arasında bir yaşındaki bir bebeğin de bulunduğu ve durumunun kritik olduğu belirtildi.

İNGİLİZ POLİSİNDEN ÖRTBAS

Northumbria polisi, hastaneye kaldırılan kişilerin sağlık durumu ya da olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin henüz bilgi vermedi. Gözaltına alınan 42 yaşındaki kadın sürücünün sorgusu devam ediyor. İngiliz polisi, olayın ‘terör bağlantılı olmadığına inandıklarını’ açıkladı. Çok sayıda ambulansın gönderildiği olay yerine silahlı polisler ve polis helikopteri de sevk edildi.

SALDIRILAR
BEŞ KAT ARTTI

Geçtiğimiz hafta Londra’nın kuzeyindeki Finsbury Park Camisi yakınlarında bir kişi kullandığı minibüsü teravih namazı çıkışı kaldırımdaki Müslüman yayaların üzerine sürdü. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. İngiltere’de son iki ayda yaşanan Manchester Arena ve London Bridge saldırılarının ardından, ülkede Müslümanlara yönelik nefret suçları beş kat arttı. Guardian gazetesinin haberine göre, 22 Mayıs’ta Manchester Arena’da bir konser sırasında düzenlenen intihar saldırısından sonraki hafta, kentteki İslam düşmanı saldırılar 5 kat arttı. Nefret suçlarının kaydını tutan Tell Mama adlı grup, saldırıdan önceki hafta kentte İslam karşıtı 25 nefret suçu kaydedildiğini, saldırıdan sonraki hafta ise bu sayının 139’a çıktığını belirtiyor. Konser salonunda düzenlenen saldırıda 22 kişi ölmüş, 116 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.


Çok fazla
çocuk vardı

The Chronicle’a konuşan Magdalena Lukasha isimli görgü tanığı, “Orada çok fazla çocuk vardı. İnsanlar Ramazan Bayramı nedeniyle dua etmek için toplanmıştı. Eşim, bir arabanın 6 ya da 7 kişiye çarptığını gördüğünü söyledi” ifadelerini kullandı.

#İngiltere
#Müslümanlar
#DEAŞ
7 yıl önce