|

İngiltere’de yeni hükümete doğru

İngiltere’de gerçekleştirilen erken genel seçimde hiçbir parti Parlamento’da çoğunluğu elde edemedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2017 Pazar
Güncelleme: 03:12 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
​İngiltere’de yeni hükümete doğru
​İngiltere’de yeni hükümete doğru

Sandalye kaybederek seçimden birinci çıkan Muhafazakar Parti lideri ve Başbakan Theresa May, yeni hükümeti kurmakla görevlendirildi. Muhafazakar Parti yetkililerinin, görüştüğü Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi’nden ise (DUP) destek açıklaması geldi.

İLK DESTEĞİ ALDI

DUP, iki parti arasında bir destek ve güven anlaşması yapıldığı ve May'in kuracağı azınlık hükümetine destek verileceğini bildirdi. Açıklamada parti yetkililerinin bugün Belfast'ta Muhafazakar Partili mevkidaşlarıyla hükümetin kurulması konusunu görüştükleri de belirtildi. İngiltere Başbakanlığından gelişmelere ilişkin yapılan açıklamada da "Brexit ve ileriye doğru giden yolda tüm ülke için istikrar ve kesinlik sağlayabilecek bu taahhüdü memnuniyetle karşılıyoruz." ifadeleri kullanıldı. Başbakanlık, anlaşmanın detaylarının pazartesi günü yapılacak kabine toplantısında ele alınacağını kaydetti. Muhafazakar Partinin hükümeti kurmak için 326 koltuğa ihtiyacı bulunuyor. Seçimlerde sandalye sayısı 13 azalan May'in hükümeti kurmak için 8 milletvekiline ihtiyacı var. DUP ise seçimlerde 10 vekil kazandı.

MÜZAKEREYE
HAZIRIZ

Ülkede seçimlerden sonra Brexit görüşmelerine başlamanın önünde engel kalmazken, Almanya Başbakanı Angela Merkel de müzakerelere hazır olduklarını söyledi. Taraflar görüşmelerin başlaması için 19 Haziran’ı belirlemişti.

#İngiltere
#Seçimler
#Theresa May
7 yıl önce