|

İngiltere’de kâbus gecesi

İngiltere terör saldırısıyla sarsıldı. Manchester kentinde yer alan konser alanı Manchester Arena’da ABD’li şarkıcı Ariana Grande’nin konseri sonrası patlama meydana geldi. Canlı bomba saldırısında 22 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi yaralandı. Saldırıda ölenlerin çoğu çocuk. Patlama sonrası İngiltere alarma geçti. İngiltere’deki seçim çalışmaları da askıya alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2017 الأربعاء
Güncelleme: 07:10 - 24/05/2017 الأربعاء
Yeni Şafak
​İngiltere’de kâbus gecesi
​İngiltere’de kâbus gecesi

Terör örgütü DEAŞ, İngiltere’de Manchester Arena’yı hedef aldı. Amerikalı sanatçı Ariana Grande’nin konseri sonrası, 22 yaşındaki terörist Salman Abedi kendini patlattı. Saldırıda 22 kişi yaşamını yitirdi ve 59 kişi yaralandı. Manchester polisi yaptığı açıklamada, kentin kuzeyindeki Manchester Arena konser salonunda ABD’li müzisyen Ariana Grande’nin konserinin bitiminde yerel saatle 22.35’te (TSİ 00.35) bir patlama meydana geldiğini duyurdu.

KONSERDE ÜSTÜNDEKİ BOMBAYI PATLATTI

Görgü tanıkları, 21 bin kişi kapasiteli konser salonunda büyük bir patlama sesi duyduklarını ve izleyicilerin panik halinde salondan çıktığını aktardı. Manchester Emniyet Müdürü Ian Hopkins, Emniyet Müdürlüğü önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “eldeki mevcut bilgiler çerçevesinde patlamanın şu an için terör saldırısı olarak soruşturulduğunu” söyledi.


“YALNIZ KURT” ŞÜPHESİ

İngiliz polisi olayı bir terör saldırısı olarak değerlendiriyor. Saldırıyı gerçekleştiren Salman Abedi'nin “Yalnız Kurt” olarak tabir edilen birisi olduğu düşünülüyor. Teröristin çiviyle güçlendirilmiş patlayıcı kullandığı belirtildi. Saldırganın eylemini tek başına mı yoksa bir örgütün parçası olarak mı yaptığını tespit etmeye çalıştıklarını dile getiren Ian Hopkins, ulusal terörle mücadele polisi ve ilgili istihbarat servislerinin iş birliğiyle soruşturmanın tüm hızıyla devam ettiğini aktardı.Hopkins ayrıca, Manchester genelindeki güvenlik önlemlerinin arttırıldığını ve ilave 400 polisin konuşlandırıldığını açıkladı. Ayrıca polis, kent merkezindeki katedralin bahçesinde bulunan şüpheli bir paketin de kontrollü şekilde patlatıldığını ve içinden giysi çıktığını belirtti.

BAYRAKLAR YARIDA

Konser salonunun altındaki Victoria tren istasyonunda seferler askıya alındı. Polis yetkilileri, halka, Manchester Arena’dan uzak durmaları ancak günlük hayatlarına da devam etmeleri çağrısında bulundu. Saldırının ardından Başbakanlık binasındaki bayraklar yarıya indirildi.


AÇIK ALANLARA ÇIKMAYIN

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb ise, İngiltere’deki terör saldırısının ardından Fransa’da halka açık etkinliklerde güvenlik önlemlerinin artırılması kararının alındığını bildirdi.

DEAŞ
üstlendi

Terör örgütü DEAŞ, İngiltere’nin Manchester kentindeki Arena konser salonunda gerçekleştirilen terör saldırısını üstlendi. Terör örgütü DEAŞ’a ait olduğu bilinen sosyal medya hesabında, “bir eylemcinin birden fazla bomba kullandığı” iddia edildi.

BAĞLANTI
KURAMADIK

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats ise saldırıda DEAŞ bağlantısı kurmadıklarını açıkladı. Bu arada İngiliz polisi, saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın 22 yaşındaki Salman Abedi olduğunu açıkladı.

AVM’de
büyük panik

Kentte gece düzenlenen saldırının ardından Arndale alışveriş merkezinde büyük panik yaşandı. Görgü tanıkları “şiddetli bir patlama sesi” duyduklarını söyledi Polis AVM'yi boşalttı.


Korkunç ve
alçakça

İngiltere Başbakanı Therasa May, saldırganın kimliğinin bilindiğini ancak soruşturma sonuçlanana kadar duyurmayacaklarını belirtti. May, 22 kişinin ölümüne ve 59 kişinin yaralanmasına yol açan terör saldırısının “korkunç ve alçakça” olduğunu belirtti. May, “Polis, saldırının bir kişi tarafından yapıldığına inanıyor. Ancak teröristin saldırıyı tek başına mı yoksa bir grupla mı gerçekleştirdiği araştırılıyor. Gerçekleri ortaya çıkarmak biraz zaman alacak. Soruşturma sürüyor” dedi.


Seçim
çalışması
askıya alındı

İngiltere başbakanlık kaynakları, May’in gelecek ay ülkede yapılacak erken genel seçim için yürüttüğü seçim kampanyasını askıya aldığını ve son gelişmelerle ilgili bugün gerçekleştirilecek acil kabine toplantısına başkanlık edeceğini duyurdu. İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de olayla ilgili “korkunç” nitelemesinde bulunarak, “Kalbim olaydan etkilenenler ve acil durum ekipleriyle” ifadesini aktardı. Başbakan May liderliğindeki Muhafazakar Parti ile SNP’nin yanısıra İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti başta olmak üzere siyasi partiler seçim kampanyaları kapsamında dün gerçekleştirecekleri programlarını askıya aldıklarını açıkladı.

#İngiltere
#Terör saldırısı
#DEAŞ
٪d سنوات قبل