|

İngiltere'den Manş Tüneli'nde kaçak önlemi

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, soruna ilişkin düzenlenen acil kabine toplantısına başkanlık etti. İngiltere, önümüzdeki birkaç gün içinde Fransa'nın Calais bölgesine ilave 100 koruma görevlisi yerleştirecek.

Yeni Şafak
22:58 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:07 - 3/08/2015 Pazartesi
AA

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Manş Tüneli'nde yaşanan kaçak göçmen sorunuyla ilgili önlemlerin artırıldığını, bu çerçevede Fransa tarafına ilave 100 güvenlik görevlisi gönderileceğini bildirdi.



Hammond, binlerce kaçak göçmenin Fransa ile İngiltere'yi bağlayan Manş Tüneli'nden geçmeye çalışmasına ilişkin düzenlenen, hükümetin acil kabine toplantısı "Cobra"ya başkanlık etti.



Toplantının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Hammond, yasa dışı göçle mücadele kapsamında, Manş Tüneli'nin işletmesini yürüten demiryolu şirketi Eurotunnel'ın gözetleme ve güvenlik önlemlerinin artırılacağını kaydetti.



Hammond, "Güvenlik ve koordinasyonun artırılması kapsamında Eurotunnel şirketi, olayların nedeninin köküyle mücadelede de Fransız hükümetiyle yakından çalışıyoruz. Eurotunnel, İngiltere'nin önümüzdeki birkaç gün içinde Fransa'nın Calais bölgesinde ilave 100 koruma görevlisinin yerleştirilmesi teklifini kabul etti. Tel örgüler de halihazırda kuruluyor" yazdı.



Konuyla ilgili basına da açıklamalarda bulunan Hammond, Fransız yetkililerle işbirliği içinde olduklarını söyledi.



İki ülkenin aldığı önlemlerin etkisinin görülmeye başladığını aktaran Hammond, "Alınan önlemlerin etkilerini önümüzdeki 1-2 gün içinde daha fazla görmeyi bekliyorum. Krizin denetimini ele aldık diye düşünüyorum" dedi.



Kaçak göçmen sorunu


Hayatlarını tehlikeye atarak tünelden geçmeye çalışan kaçak göçmenler, iki ülke arasında ulaşımın aksamasına neden oluyor. Bu yaz tünelin Fransa tarafından İngiltere'ye geçmeye çalışan 9 kişi hayatını kaybetmişti. İngiliz basını 3 bin 500'den fazla kaçak göçmenin geçen hafta tüneli kullanarak, Fransa'dan İngiltere'ye geçmeye çalıştığını bildirmişti.



Yine geçen hafta ülkesi ile Fransa arasındaki Manş Tüneli'nde yaşanan kaçak göçmen sorunuyla ilgili önlemlerin artırılması kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşen İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa tarafına daha fazla tel örgü ile özel eğitimli köpeklerin yer aldığı ekipler yerleştirileceğini söylemişti.



İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May ile Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da Calais'te güvenliğin artırılması için 7 milyon sterlin ek kaynak sağlanması konusunda anlaşmıştı.

#İngiltere
#Fransa
#Manş Denizi
#Eurotunnel
#göçmen krizi
#Hammond
9 yıl önce