|

İnsan eliyle yapılmış en büyük felaket

Arakan'da yaşanan insani dramdan milyonlarca insanın etkilendiğini söyleyen Bangladeş Kızılayı Başkanı Habibe Milat, “Yüz binlerce Müslüman katliamdan kaçtı. Bu, insanlığın bu zamana kadar karşılaştığı insan eliyle yapılmış en büyük felakettir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 02:14 - 7/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Arakanlı Müslümanların yıllardır yaşadığı zorlu mücadele ve bölge halkına yapılan insani yardımları Bangladeş Milletvekili ve Bangladeş Kızılayı Başkanı Habibe Milat ile konuştuk.
Arakanlı Müslümanların yıllardır yaşadığı zorlu mücadele ve bölge halkına yapılan insani yardımları Bangladeş Milletvekili ve Bangladeş Kızılayı Başkanı Habibe Milat ile konuştuk.

Myanmar ordusunun katliamlarından kaçan yüz binlerce Arakanlı Müslüman, Bangladeş sınırında yaşam mücadelesi veriyor. Arakanlı Müslümanların yıllardır yaşadığı zorlu mücadele ve bölge halkına yapılan insani yardımları Bangladeş Milletvekili ve Bangladeş Kızılayı Başkanı Habibe Milat ile konuştuk. Arakan’da resmi rakamlara göre 600 bin, gerçek rakamlara göre ise bundan çok daha fazla sayıda Müslümanın büyük bir felaketle boğuştuğunu söyleyen Milat, “80 binden fazla Arakanlı sınırda geçici barınma olanaklarıyla ve kötü koşullarda mücadele ediyor. Bunların çoğu kadın ve çocuklar. Bu felaket insanlığın bu zamana kadar karşılaştığı insan eliyle yapılmış en büyük felaket” dedi.

YARDIM GELMEZSE MÜSLÜMANLAR ÖLECEK

Myanmar ordusunun katliamlarından kaçarak Bangladeş sınırına sığınan Arakanlı Müslümanların yaşadığı kamplara her zaman gittiğini söyleyen Milat, "Bildiğiniz gibi kış kapıda ve yardımların aciliyeti de gittikçe artıyor. Şu anda ben bu insanların yaklaşan ağır mevsim koşullarıyla nasıl mücadele edeceklerini bilmiyorum. Müslüman ülkelerin bir an önce Arakanlı kardeşlerine sahip çıkması gerekiyor. Yoksa oradaki tüm Müslümanlar ölüme terk edilmiş olacak” diye konuştu.

TÜRKİYE HEP YANLARINDA

Türk Kızılayı'nın Arakanlı Müslümanların dramının başladığı ilk günden bu yana yardımlarını sürdürdüğünü belirten Milat, "Türkiye başta olmak üzere Müslüman ülkelerin bu sorun için çalıştıklarını biliyoruz. Bu çabalar bizim bölgedeki yardım faaliyetlerimizi daha da kolay hale getiriyor" dedi. 

#Arakan
#Myanmar
#Katliam
6 yıl önce