|

İnsanlığın yükü omuzlarında

Nepal’i vuran 7,8'lik deprem sonrası bölgede hala aktif olarak çalışan Türk kuruluşlarından birisi de Kızılay. Bölgede binlerce şişe su ve tonlarca gıda dağıtan kurum, şimdi de acil barınma sorununu çözmek için 2 bin branda gönderdi.

Yeni Şafak
04:00 - 5/05/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 23:29 - 4/05/2015 الإثنين
Yeni Şafak

Türk Kızılayı, ülkedeki acil barınma sorununu hızlı çözebilmek için ilk aşamada iki bin brandayı Nepal'e gönderecek. Nepal'de meydana gelen depremin kısa sürede ardından bölgeye ulaşan ve çalışmalarına başlayan Türk Kızılayı, yardımlarını sürdürüyor.



UZAK KÖYLERE GİDİLDİ


Kızılay ekibi, Başkent Katmandu'nun dışındaki yerleşim bölgelerine de başta gıda ve temiz su olmak üzere insani yardım malzemesi ulaştırdı. Afetzedelerin yaralarını sarmak için yerel kaynaklardan da malzeme sağlanıyor. Deprem sonrası dikimine başlanan brandalar da hazır durumda. Katmandu'ya gönderilen iki bin branda, afetzedelere dağıtılacak ve kurulacak.



KAMPANYA SÜRÜYOR


Kızılay, depremin ardından bölgeye bin battaniye, altı ton gıda malzemesi ulaştırdı, 12 bin şişe içme suyu dağıttı. Ek olarak, beş genel maksat çadırının kurulumu da yapıldı. “Nepal'in Çığlığına Kulak Ver” sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına destek olmak isteyenler, tüm bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını kullanabilecek.


#Kızılay
#nepal
#kadmandu
#Türk Kızılayı
٪d سنوات قبل