|

Irak Başbakanı İbadi'den 'Kudüs' açıklaması

Irak Başbakanı İbadi, "ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını kabul etmiyoruz. Bunun olumsuz yansımaları konusunda uyarıda bulunuyoruz" dedi.

Yeni Şafak
19:40 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 19:43 - 5/12/2017 Salı
AA
Irak Başbakanı İbadi
Irak Başbakanı İbadi

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını kabul etmediklerini belirtti.

İbadi, başkent Bağdat'taki haftalık basın toplantısında, ABD'nin Büyülelçiliğini Kudüs'e taşıması halinde bunun kötü sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Başbakan İbadi, "ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını kabul etmiyoruz. Bunun olumsuz yansımaları konusunda uyarıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda yolsuzlukla mücadele konusuna da değinen İbadi, yolsuzlukla mücadelesine devam edeceğini ancak bunu "siyasi malzeme ya da seçim aracı" olarak görmediklerini kaydetti.

Kerkük’te ABD güçlerinin bulunduğu iddiasına ilişkin de İbadi, "Irak’ın hiçbir kentinde yabancı güç bulunmuyor. Bu güçler sadece askeri üslerde bulunuyor ve eğitim verme amaçlı görev yapıyorlar." diye konuştu.

Irak-Suriye sınırının güvenliği ve terör örgütü DEAŞ’la mücadele meselesi hakkında İbadi, söz konusu sınırın güvenliğini sağlamak için kapsamlı planları olduğunu sözlerine ekledi.

#Haydar İbadi
#Irak
#Kudüs
6 yıl önce
default-profile-img