|

Irak ordusu Kerkük'ün korsan valisinin odasından fotoğraf paylaştı

Irak ordusu, referandum sonrası Kerkük sokakları ve kamu kurumlarına Kürdistan bayrağı asan ırkçı vali Necmeddin Kerim'in odasına girdi. Kerim, Irak ordusunun operasyonu başlamadan önce, halka direniş çağrısı yapmıştı.

Yeni Şafak
18:43 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:51 - 16/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Irak ordusu ​Kerkük'ün korsan valisinin odasından fotoğraf paylaştı
Irak ordusu ​Kerkük'ün korsan valisinin odasından fotoğraf paylaştı

Irak ordusu, Kerkük Valiliği binasını çatışma olmadan ele geçirdi ve Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin talimatıyla binalara yeniden Irak bayrağı çekildi.

25 Eylül'de gerçekleştirilen IKBY'nin korsan referandumundan sonra ırkçı vali Necmeddin Kerim, halka silahlı direniş çağrısı yapmıştı.

Kerkük'e PKK'lı teröristleri getirmişti

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Kadim kenti PKK’lılara teslim etme girişiminde bulunmuştu. Referandum sonrası kamu kurumlarına Kürdistan bayrağı astıran Vali Kerim'in odasındaki son fotoğraf sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Geçtiğimiz ay bayrak provokasyonuna da imza atan Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, PKK elebaşılarıyla sık sık biraraya geliyor. Kerim bir süre önce teröristlerin Kerkük'e girmesine de izin vermişti.

Halka diren çağrısı yapmıştı

Kerim, Irak ordusunun operasyon düzenlemesi durumunda kentte direniş yapılması çağrısında bulunmuştu.

Irak hükümeti yeni valiyi atadı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi tarafından görevden alınan Kerkük Valisi Necmettin Kerim’in yerine atama yapıldı.

Bağdat’tan verilen görevden alma kararını tanımadığını söyleyen ve görevini sürdüren Kerim’in yerine yardımcısı Rakan Said Ali Cuburi göreve vekaleten atandı.

#PKK
#Irak
7 yıl önce