|

Irak ordusu Peşmerge heykelini ele geçirdi

Kerkük'te ilerleyişini sürdüren Irak ordusunun, Peşmerge heykelinin olduğu bölgeyi ve heykeli ele geçirdiği belirtildi. Kerkük'te artan çatışmaların ardından ise halkın şehri terk etmek için uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

Yeni Şafak
15:14 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:55 - 16/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Kerkük'te yer alan Peşmerge heykeli
Kerkük'te yer alan Peşmerge heykeli

Irak ordusu Kerkük'teki ilerleyişini sürdürüyor. Irak ordusunun, Peşmerge heykelinin olduğu bölgeyi ve heykeli ele geçirdiği ifade ediliyor.

Irak ordusu, Kerkük Havaalanı'nı ve Keyvan Askeri Üssü’nün kontrolünü de ele geçirdi.


Kerkük’te Irak ordusu ve Peşmerge güçleri arasında yaşanan çatışma nedeniyle binlerce kişi Kerkük’ten Erbil’e doğru kaçıyor.

  • Irak’ın Kerkük kentindeki ilerleyişine devam ediyor. Irak ordusu, ilerleyişi esnasında stratejik noktaları ele geçirirken bölge halkı da Erbil’e doğru kaçmaya başladı.

Kerküklü ailelerden bazıları, eşyalarını araçlarına yükleyerek kaos ortamından kaçmaya çalışıyor.Yaklaşık 3 yıl sonra Kerkük’e geri dönüş için operasyon başlatan Irak ordusu, stratejik önem taşıyan Keyvan Askeri Üssünü ele geçirdi. Irak ordusu kentteki buradaki birçok resmi binayı ele geçirdiği öğrenildi. Ele geçirilen binalar arasında Emniyet Binası ile Kerkük Valilik Binasının olduğu bildirildi.


#Kerkük
#Irak
#Kerkük Operasyonu
#Peşmerge
6 yıl önce