|

Irak'ta patlamalar: 5 ölü

Başkent Bağdat'taki patlamalarda 5 sivil hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.

Yeni Şafak
23:58 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:02 - 19/02/2017 Pazar
AA
Bağdat'ta meydana gelen patlamalar
Bağdat'ta meydana gelen patlamalar

Irak'ın başkenti Bağdat'ın farklı bölgelerinde meydana gelen patlamalarda 5 sivilin öldüğü, 16 kişinin ise yaralandığı bildirildi.



Irak emniyetinden Üsteğmen Hatim el-Cabiri, El-Medain ilçesine bağlı El-Verdiyye bölgesinde bir semt pazarı yakınlarında yola bırakılan bombanın infilak etmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin ise yaralandığını söyledi.



Başkentin güneydoğusundaki En-Nehrevan ve Ebu Garib ilçesine bağlı El-Bekriyye bölgelerindeki bombaların patlaması sonucu ise 3 kişi öldü, 10'u yaralandı.



Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.



Öte yandan, terör örgütü DEAŞ'ın Musul'un doğu yakasındaki Er-Rifak ve Ez-Zehra mahallelerinde insansız hava araçlarıyla (İHA) attığı bombaların patlaması sonucu 3'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.



Terörle Mücadele Teşkilatı Hava Kontrol Birimi yetkililerinden Tuğgeneral Enver el-Hafaci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zehra Mahallesi'nin kentin batı yakasından 16 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle saldırının doğu yakasında DEAŞ'ın uyuyan hücreleri tarafından gerçekleştirilmiş olduğunu savundu ve ulusal güvenlik birimlerinin İHA'nın hareket etmesi muhtemel noktalarla ilgili bilgilendirildiğini aktardı.



Terörle Mücadele güçlerinden Binbaşı Heysem Aziz el-Halifavi ise uluslararası koalisyona ait bir İHA'nın DEAŞ'a ait bir aracı kentin batı yakasındaki Ez-Zencili bölgesinden geçtiği sırada bombaladığını, olayda araçta bulunan 8 teröristin öldüğünü kaydetti.


#Irak
#Bağdat
#Patlama
7 yıl önce
default-profile-img