|

Irak'taki deprem felaketi büyüyor: 155 kişi öldü

Irak, Süleymaniye’de yaşanan depremle sarsıldı. Merkez üssü Halepçe olan 7,3’lük deprem kırsal bölgede yıkıma neden oldu. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 155'e yükselirken bin 500'den fazla kişi de yaralandı.

Yeni Şafak
04:11 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:19 - 13/11/2017 Pazartesi
Deprem İran'ı da vurdu.
Deprem İran'ı da vurdu.

Irak, Süleymaniye’de yaşanan depremle sarsıldı. Merkez üssü Halepçe olan 7,3’lük deprem kırsal bölgede yıkıma neden oldu.

Irak'taki depremden, İran, Türkiye, İsrail, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ermenistan ve Gürcistan'ın etkilendiği açıklandı.

Depremde en çok can kaybı haberi İran'dan geldi.

İran devlet televizyonu, Irak sınırındaki Kirmanşah vilayetinde 129 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Depremde 300'ün üzerinde kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Toplam da ise bin kişiden fazla yaralandı.

Süleymaniye’nin Derbendihan İlçe Kaymakamı Nasih Mela Hasan, depremde Derbedihan’da 4 kişinin yaşamını yitirdiğini 50 kişinin de yaralandığını ifade etti. Kelar İlçesi Sağlık Müdürlüğü de 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İranlı Milletvekili: 155 kişi öldü

Tesnim Haber Ajansı'na açıklama yapan İran Meclisi Milletvekili Ferhad Tecri, gece saatlerinde meydana gelen depremin ardından Kasrı Şirin, Serpulzihab ve Selas Babacani'de 155 kişinin öldüğünü, bin 500'ün üzerinde kişinin yaralandığını söyledi.

İran devlet televizyonuna konuşan Kermanşah Eyaleti Vali Yardımcısı Mücteba Niykkerdar da göçük altında çok sayıda insan bulunduğunu dile getirdi.

Niykkerdar, "
Sabah günün ağarmasıyla helikopterlerle köylerde hasar tespit çalışmaları yapılacak. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediyoruz.
" şeklinde konuştu.

Kermanşah eyaleti valiliğinden yapılan açıklamada, deprem nedeniyle eyalette 3 gün yas ilan edildiği duyuruldu.

#İran
#Irak
6 yıl önce