|

Irak'tan reform harekatı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkedeki reformların başarılı bir şekilde uygulanması için Bakanlar Kurulu'nun yeniden düzenleneceğini açıkladı. İbadi, "Demokratik şahsiyetleri içerisine alan yeni bakanlar kurulunun başarılı olabilmesi için Meclis'in dayanışma içinde olması önemlidir" dedi.

Yeni Şafak
10:25 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:33 - 10/02/2016 Çarşamba
AA

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkedeki reformların başarılı uygulanması için Bakanlar Kurulu'nun yeniden düzenleneceğini duyurdu.



İbadi, Irak devlet televizyonunda yaptığı konuşmasında, "Bakanlar Kurulu'nun yeniden yapılandırılması ve bakanların sayısının azaltılması için hazırlıklar tamamlandı. Bu değişiklik Irak anayasası ve hükümeti oluşturan siyasi partiler esas alınarak yapıldı" dedi.



Söz konusu yapılandırılmanın başarılı olması için Irak Meclisi'nden yardım isteyen İbadi, "Demokratik şahsiyetleri içerisine alan yeni bakanlar kurulunun başarılı olabilmesi için Meclis'in dayanışma içinde olması önemlidir. Son iki yıldır petrol fiyatlarındaki sert düşüşten dolayı meydana gelen ekonomik krize karşı hükümetimiz başarılı bir performans sergiledi" değerlendirmesinde bulundu.



#Irak
#reform harekatı
#bakanlar kurulu
8 yıl önce