|

İran medyası Ruhani'yi hedefe koydu

İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kalırken, muhafazakarlara yakınlığı ile bilinen İran medyası Ruhani'yi eleştiren bir haber yayınladı. Cumhurbaşkanı Ruhani'nin 1997'de evinde silahla vurulmuş bir şekilde ölü bulunan oğluna gönderme yapan medya, Ruhani'nin canlı yayında gerçekleşen münazara sırasında söyledikleri iddiaları eleştirdi.

Yeni Şafak
16:48 - 14/05/2017 الأحد
Güncelleme: 16:53 - 14/05/2017 الأحد
AA
İran medyası Cumhurbaşkanı Ruhani'yi eleştirdi.
İran medyası Cumhurbaşkanı Ruhani'yi eleştirdi.

Muhafazakarlara yakınlığıyla bilinen Tesnim haber ajansı, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin 1997 yılında evinde silahla vurulmuş bir şekilde ölü bulunan oğlu Muhammed Feridun olayını bugün ana sayfasına taşıdı.

İlgili haberde, "Ruhani'nin adayların münazarası sırasında Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf'a yönelik, '2005 yılında sizin bir dosyanız gündeme getiriliyordu. Ben ifşa edilmesine izin vermedim.' sözleri sonrası Galibaf, iddia edilen dosyayı istedi fakat Ruhani bir şey ortaya koyamadı." ifadelerine yer verildi.

Ruhani'nin ahlak dışı davranmakla suçlandığı haberde, "Sayın Ruhani, eğer diğer adaylardan biri o tartışmada sizin oğlunuzun şüpheli ölümünü gündeme getirseydi ne yapardınız?" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Ulusal Güvenlik Yüksek Şurası Genel Sekreteri iken Mahmud Ahmedinejad, seçim propaganda konuşmalarının birinde Galibaf'ın 2005 yılına ait bir dosyasını ifşa edeceğini açıklamış, Ruhani ise buna izin vermemişti.

Evinde ölü bulunan Ruhani'nin oğlu hakkında intihar ettiği veya biri tarafından vurulduğu tartışmaları ise hala devam ediyor.

Ruhani'nin doktorası tartışması

Öte yandan aynı haber ajansına göre, İran Meclisi Eğitim ve Araştırma Komisyonu Başkanı Muhammed Mehdizahidi, Ruhani'nin doktora çalışmasının incelenmesi üzerine bir komisyon kurulduğunu açıkladı.

Uzmanlar Meclisi üyesi Ayetullah Ali Ekber Kelanteri'nin şikayeti üzerine Mehdizahidi, "Ayetullah Kelanteri şikayetinde Hasan Ruhani'nin doktora tezinin 4'üncü bölümünde kendi kitaplarının bazı bölümlerinden bilgi hırsızlığı yaptığını belirtti." ifadelerini kullandı.

Ruhani, dün kendisine bu konuyla ilgili sorulan soruyu, "Doktoram muteber bir üniversite tarafından verilmiştir. Biz doktora almak için mülk vermedik." şeklinde cevaplamıştı.

#Ruhani
#İran
#Cumhurbaşkanlığı seçimi
٪d سنوات قبل