|

İran Rusya'nın Türkiye'ye saldırmasını istiyor

İran'ın Devrim Muhafızlar Ordusunun resmi haber ajansı Farsnews "Rusya Türkiye'ye gereken cevabı vermezse Moskova'nın uluslararası konumuna halel geleceğini, Putin'in gücünün zedeleneceğini" belirtti ve Rusya'nın Türkiye'ye saldırmasını istedi.

Yeni Şafak
22:30 - 29/11/2015 Sunday
Güncelleme: 20:33 - 29/11/2015 Sunday
Diğer

Sürekli İran'ın Suriye, Afganistan, Irak ve Yemen'deki mezhepsel savaşını savunan İran'ın resmi Farsnews haber ajansı, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinden sonra Rusya'nın dünyadaki itibarının zedelenmesinden rencide olmuş, Rusya'nın Türkiye'ye sert cevap vermesini istiyor.



Çeşitli yalan haberleriyle İran'da Türkiye'ye karşı nefret söylemini yayan Farsnews şimdi de Hıristiyan Rusya'nın Türkiye'ye saldırmasını istiyor ve şöyle yazıyor: “Rusya'nın uluslararası düzendeki konumu bellidir. Bu ülke bölge ve dünyada bir süper güçtür.



Böyle bir konum Rusya'nın güçlü bir ordusuyla yetinmeyip o gücü göstermesini gerektirir. Prestij güç gösterisi yapmak demektir. Türkiye'nin muhtemelen NATO ile danışarak yaptığı Salı günü olayı Rusya'nın imaj ve prestijini özellikle de cumhurbaşkanı Vladimir Putin'i hedef almaktadır. Şimdi uluslar arası bir güç olarak Rusların karşısında 2 yol var. Birincisi Ankara'nın bu eylemine susmak ve uluslar arası kurumlar aracılığıyla dolaylı olarak Ankara'nın hareketini cevaplamak. Böyle bir durumda ilk olarak savaş meydanlarındaki Rus gücü küçümsenecektir ve ikinci olarak da böyle olayların tekrarlanmayacağı garantisini elde edilmeyecektir. Rusya'nın ikinci seçeneği de Türkiye'ye gereken cevabı vermektir…”






#iran
#rusya
#türkiye
8 years ago