|

İran ve Hindistan'dan ortak deniz tatbikatı

İran ve Hindistan'ın Hürmüz Boğazı'nda iki ülkenin donanma personeli arasında bilgi ve tecrübe aktarımı amacıyla deniz tatbikatı yaptığı açıklandı.

Yeni Şafak
15:41 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 13:03 - 27/05/2016 Cuma
AA

İran ve Hindistan'ın Hürmüz Boğazı'nda iki ülkenin donanma personeli arasında bilgi ve tecrübe aktarımı amacıyla deniz tatbikatı yaptığı bildirildi.



İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, İran ve Hindistan Deniz Kuvvetleri Hürmüz Boğazı'nın doğusunda ortak askeri tatbikat yaptı. İran Deniz Kuvvetleri Amirali Hüseyin Azad, tatbikatın iki ülkenin donanma personeli arasında bilgi ve tecrübe aktarımı amacıyla yapıldığını ve tatbikata iki ülkeden savaş gemileriyle helikopterlerin katıldığını söyledi.



Tatbikatın bölgede güvenliği artırıcı nitelikte olduğunu belirten Azad, "İran ve Hindistan arasındaki bu tatbikat bölgedeki barış ve güvenliği korumak için denizde ortak operasyonun bir göstergesidir." dedi.



Dünyanın en önemli enerji geçiş hatlarından biri olan Hürmüz Boğazı, İran'ın güneydoğusunda Basra Körfezi ile Umman Körfezi arasında bulunuyor. Bölgedeki askeri hareketlilik zaman zaman ülkeler arasında gerginliklere sebep oluyor.



İran geçen ay da Hindistan'ın bölgedeki rakibi Pakistan'la bir günlük ortak deniz tatbikatı gerçekleştirmişti.



#İran
#Hindistan
#Tatbikat
8 yıl önce