|

İran'dan Fransa'ya 'füze' açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Fransa Dışişleri Bakanının 'İran’ın bölgede hegemonya kurma niyetinden endişe duydukları'nı belirten ifadelerinin ardından İran açıklama yaptı. Fransa'yı uyaran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, son on yıl içinde bölgede yaşanan derin gelişmelere bakılması gerektiğini belirterek, "İran İslam Cumhuriyeti kesinlikle savunma ve füze konularında pazarlık yapmayacak" dedi.

Yeni Şafak
11:15 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:42 - 4/12/2017 Pazartesi
IHA
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İran devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, “İran’ın dışişleri hakkında konuşmak isteyen Fransa yetkilisi ve diğer yetkililerin geçtiğimiz on yıl içinde bölgede yaşanan derin gelişmelere ve mevcut durum ile geçmiş arasındaki büyük değişikliklere dikkat etmeleri gerekiyor." dedi.

Fransa, İran’ın füze programının müzakere edilebilecek bir konu olmadığını bilmeli diyen Kasımi şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz ay Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İran’ın bölgesel konularda daha az saldırgan olması gerektiğini belirterek balistik füze programı konusunda daha net olmasını istemişti. Bu açıklama iki ülke arasındaki gerginliği arttırmıştı.

Fransa'dan 'endişe duyuyoruz' açıklaması
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ise “İran’ın bölgede hegemonya kurma niyetinden endişe duydukları” açıklamasında bulunmuştu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde, Fransa’nın “gerçekçi ve tarafsız yaklaşıma” sahip olması halinde Ortadoğu’da ’yapıcı bir rol’ üstlenebileceğini söylemişti.
#İran
#Fransa
#Füze
6 yıl önce